Tenis

Thompson na Ćorića u osmini finala, Đoković i Zverev sigurni

Matej Kačan • subota, 05.09.2020.
Thompson na Ćorića u osmini finala, Đoković i Zverev sigurni

U ostatku ždrijeba trećeg kola US Opena u onim mečevima koji su se igrali u petak i noći na subotu nije bilo pretjeranih iznenađenja, a najviše nas zanima Jordan Thompson koji ide na Bornu Ćorića...

Australac Jordan Thompson bit će protivnik Borne Ćorića u osmini finala US Opena. 63. igrač svijeta je svoje mjesto osigurao još prije Borninog meča te je sa sigurnih 3-0 svladao Kazahstanca Mikhaila Kukuškina.

Najviše je problema Thompson imao u prvom setu gdje je morao vraćati oduzeti servis, a set je uzeo sa 7:5 nakon gotovo sat vremena igre. U ostala dva seta Kukuškin nije pružao neki ogroman otpor pa Australac sa 6:4 i 6:1 dolazi do pobjede.

Jedino iznenađenje dana je priredio Francuz Corentin Moutet koji je izbacio 23. nositelja Daniela Evansa. Britanac je dobro krenuo sa 6:4 u prvom setu, ali se Moutet vratio sa 6:3, a onda je do kraja bilo mnogo čvrstog tenisa.

Treći i četvrti set otišli su u trinaestu igru gdje je oba puta bolji bio Francuz koji će na Auger-Aliassimea, a pobjednik tog meča ide na boljeg iz meča Marina Čilića i Dominica Thiema.

Srbi su bili polovičnog uspjeha. Filip Krajinović je ipak zaustavljen, od njega je sa sigurnih 3-0 u dva sata bolji bio sedmi nositelj David Goffin. Jednako je uvjerljiv protiv Jan-Lennarda Struffa bio Novak Đoković koji je 28. nositelja sredio s 3-0 u samo sat i 45 minuta.

Uz nešto problema u prvom setu je Aleksander Zverev ipak svladao Adriana Mannarina koji gotovo da se i nije pojavio na terenu jer je odbijao izaći iz sobe zbog situacije oko testiranja na koronavirus. No, Francuz je došao, uzeo prvi set, a ostatak je pripao Nijemcu.

Najviše problema je imao Denis Šapovalov koji je u pet setova za tri i pol sata svladao Taylora Fritza. Amerikanac je imao 1-0 pa 2-1 u setovima uz 5:2 u četvrtom setu, ali Šapovalov radi preokret sličan Ćorićevom i osvaja četvrti, a onda i peti set.

Sigurna su bila i dva Španjolca. Pablo Carreno-Busta je u manje od dva sata s 3-0 izbacio Ricardasa Berankisa, dok je Alejandro Davidovich Fokina u dvoboju nenositelja svladao Britanca Camerona Norrieja s 3-1 u setovima za dva sata i 46 minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisGrand SlamUS Open
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!