Rukomet

Kraj za sva tri hrvatska predstavnika, Spačvi pobjeda za oproštaj, razočarali Gorica i Dubrava

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.09.2020.
Kraj za sva tri hrvatska predstavnika, Spačvi pobjeda za oproštaj, razočarali Gorica i Dubrava

Sva tri hrvatska predstavnika u EHF Europskoj ligi završili su s nastupima. Gorica i Dubrava imale su aktivne rezultate i uzvrat na svi terenu, no tu su odigrale lošije nego u gostima...

Nakon što je u Švicarskoj izgubila samo dva gola razlike, Dubrava je vjerovala kako u svojoj dvorani može do preokreta. Međutim nije to bio dan za takve stvari, Zagrepčani su poraženi od Kriensa s visokih 28:19.

Već do poluvremena su bili u velikim problemima i Kriens je bio vrlo blizu poraza. Početak nije bio loš, Dubrava je povela 4:2 da bi nakon toga potpuno stala i Kriens lakoćom okrenuo susret. U nastavku se krenulo u jurnjavu i domaćin je tonuo u sve veći zaostatak.

Kod Dubrave po tri gola postigli su Ante Babić, Ante Ivanković (šut 3/14), Mislav Obradović i Filip Vučelić.

Spačva se oprostila od Europske lige domaćom pobjedom protiv Metalurga 29:25. Vinkovčani su u Skoplju poraženi sa sedam razlike i znalo se da je to teško dostići. No i ova pobjeda zvuči dobro, svladan je snažan protivnik, a Spačva je u jednom trenutku uspjela doći na samo dva gola do hvatanja zaostatka.

Predvodili su je sjajni Marko Nađ s devet golova te s po pet Marko Buntić i David Čičak. Kod poraženih Marijan Marić zabio je pet golova dok su po četiri dodali Zlatko Horvat i Branko Kankaraš.

Veliko razočaranje za Goricu koja je poražena na svom terenu od rumunjske Potaisse Turde 32:27 i tako ispustila dva gola prednosti iz prvog susreta. Očekivalo se puno više od Goričana, međutim Gorica je skupo platila krizno razdoblje iz prvog poluvremena kada se Potaissa odvojila i stvorila ogromnu prednosti.

Goste su predvodili Radu Christian Gita s devet golova te s po šest Georgica Cintec i Marius Alin Szoke. Kod domaćina Dominik Novak postigao je šest golova, a Davor Čavar.

Skjern s nizom poznatih imena teškom mukom je izborio prolaz protiv Malmöa. U svakoj utakmici slavio je s golom razlike, a u uzvratu se istaknuo Rene Toft Rasmussen. Za bolji uvid kakva je to momčad, spomenimo kako za Skjern igraju Anders Eggert, Eivind Tangen, Jesper Konradsson, Bjarte Myrhol, Kasper Sondergaard...

Problema nije bilo za Trebnje koje je već u prvom susretu stiglo u Portugalu do plus pet pa je u uzvratu s dodatnih dva razlike stiglo do prolaza. Aleksandar Tomić upisao je 15 obrana.

Veliko iznenađenje priredio je austrijski Fivers koji je izbacio Benficu. Prvi susret dobili su Portugalci s dva gola razlike da bi Fivers u uzvratu i slavio s 38:34. Važnu ulogu u tome igrao je stariji brat hrvatskog reprezentativca Ivana Martinovića, Marin, koji je sa sedam golova bio najefikasniji.

Kvalifikacije za EHF Europsku ligu, prvo kolo:
Dubrava - Kriens 19:28 (27:29)
Spačva - Metalurg 29:25 (28:35)
Gorica - Potaissa Turda 27:32 (26:24)
Malmö - Skjern 25:26 (26:27)
Trebnje - Belenenses 28:26 (28:23)
AON Fivers - Benfica 38:34 (26:28)

FOTO: RK Dubrava

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!