Tenis

Čilić ipak zaustavljen, Thiem siguran u četiri seta

Matej Kačan • nedjelja, 06.09.2020.
Čilić ipak zaustavljen, Thiem siguran u četiri seta

Marin Čilić je završio svoje putovanje na US Openu. Bolji je od njega u četiri seta bio drugi nositelj, Austrijanac Dominic Thiem za dva i pol sata igre...

Hrvatski tenisač Marin Čilić ipak nije uspio ponoviti uspjeh svog sunarodnjaka i kolege Borne Ćorića koji je visokog nositelja izbacio za ulazak u osminu finala. Čilić se u trećem kolu susreo s Dominicom Thiemom, ali je sigurno poražen.

Drugi nositelj je bio uvjerljiv i Čiliću je dozvolio tek treći set za utjehu. Već u prvom gemu meča Thiem oduzima Čiliću servis i to radi još jednom za 6:2 u prvom setu, dok u drugi kreće još uvjerljivije s 4:0 i osvaja također sa 6:2.

U trećem Čilić iskorištava svoje tri break šanse za 4:2, a u devetom je gemu za osvajanje seta morao braniti dvije šanse Thiema za povratak u set. U tome je i uspio te je probudio malu nadu u povratak u meč.

Ona se rasplinula u petom i šestom gemu četvrtog seta. Marin je pri 2:2 imao čak tri break šanse za prednost i priliku za 2-2, ali ne koristi nijednu i Thiem ide na 3:2, a onda odmah oduzima Marinov servis i bježi na 4:2.

Ukazala se Čiliću još jedna šansa pri 5:3 da oduzme servis Austrijancu i vrati set u ravnotežu, ali Hrvat opet ne koristi 15:40 i Thiem do kraja uzima svoj servis i meč. Čilić je jednostavno propustio svoje prilike jer je iskoristio tek jednu od osam šansi za break.

Thiem je uzeo pet od 10 ponuđenih te je bolje vraćao prvi servis te je na Marinovom početnom udarcu osvojio 26 posto poena, dvostruko bolje od Čilićevih 13 posto osvojenih poena na Thiemovom prvom servisu.

Thiema u osmini finala čeka težak posao jer igra s 15. nositeljem Felixom Auger-Aliassimeom koji je s 3-0 bio uvjerljiv u trećem kolu te je imao dan odmora više od Austrijanca.

US Open treće kolo:
Dominic Thiem (Austrija, 2) - Marin Čilić (Hrvatska, 31) 6:2, 6:2, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!