Automoto

Pierre Gasly senzacionalni pobjednik u ludoj utrci u Monzi

Branimir Korać • nedjelja, 06.09.2020.
Pierre Gasly senzacionalni pobjednik u ludoj utrci u Monzi

Sjajna utrka za Veliku nagradu Italije u Monzi i pobjeda Pierrea Gaslyja, njegova prva u karijeri. Lewis Hamilton završio je na sedmom mjestu nakon što je morao odraditi kaznu...

Kako su izgledale kvalifikacije, činilo se da će to biti dominacija Mercedesa, ali na kraju Mercedesa nema na podiju. Fantastična utrka s prvom pobjedom u karijeri Pierrea Gaslyja , drugim mjestom Carlosa Sainza i trećim Lancea Strolla.

Valtteri Bottas završio je peti, a Lewis Hamilton tek sedmi. Hamilton je zaradio kaznu i s vodeće pozicije pao je na posljednju, probijao se kroz gužvu i došao barem do sedmog mjesta. Bliže nije mogao, ostatak društva ipak se bio odvojio.

Hamilton je zaradio kaznu ulaska u box zbog ranijeg ulaska dok je pit lane bio zatvoren jer se micao Magnussenov bolid, nitko u Mercedesu nije primijetio da se ne može u pit lane i izrečena je kazna.

Nakon što je Charles Leclerc imao teško izlijetanje, utrka je prekinuta i bolidi su poslani u boxove te se ponovno startalo iz startne ravnine s pozicijama koje su vozači držali u tom trenutku.

Hamilton je zadržao vodeću poziciju i odjurio naprijed, Gasly je iskoristio loš start Strolla i probio se na drugu poziciju znajući da će uskoro biti vodeći kada Hamilton odradi kaznu.

Ubrzo je i preuzeo vodstvo, a opasno mu se približavao Carlos Sainz, ali Gasly je izdržao i nije dozvolio Sainzu da ga prestigne.

Ovo je prva pobjeda Gaslyja u karijeri i prva nekog francuskog vozača još tamo od 1996. godine kada je Olivier Panis slavio u Monte Carlus vozeći za Ligier.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!