Nogomet

Perišić: 'Sutra je nova utakmica, idemo izvući nešto pozitivno'

Matej Kačan • ponedjeljak, 07.09.2020.
Perišić: 'Sutra je nova utakmica, idemo izvući nešto pozitivno'
Foto: Pixsell

Nakon loše predstave i sramote protiv Portugala, hrvatska nogometna reprezentacija popravak traži na vjerojatno najtežem gostovanju na svijetu, protiv svjetskog prvaka i nogometne velesile, Francuske...

Prvo pitanje na konferenciji za medije prije utakmice Francuske i Hrvatske u Parizu koje je bilo upućeno Ivanu Perišiću se odnosilo na Bayern i Ligu prvaka, ali je hrvatski igrač htio odgovarati samo na pitanja o reprezentaciji.

"Bila je dobra sezona i završili smo ju s tri trofeja i čak 22 pobjede zaredom, stvarno nevjerojatno. No, sad smo tu i volio bih odgovarati na pitanja o reprezentaciji", zamolio je Perišić.

Raspored je za Perišića bio poprilično zgusnut nakon pauze jer su Nijemci krenuli prvi, a onda je došla i Liga prvaka. Nije nakon finala bilo mnogo odmora, ali izlika nema.

"Imao sam nakon finala sedam dana odmora, nismo baš na 100 posto. Imali smo tek par treninga, ali to ne bi trebao biti razlog da ne izvučemo nešto pozitivno iz ovih utakmica. Ni oni ni mi nisu na 100 posto, gotovo nitko nije igrao utakmice i moramo dati maksimum, pa bilo to 45 minuta, 60 ili 90. Igramo za Hrvatsku, finalista Svjetskog prvenstva i svaka nam utakmica mora biti kao zadnja."

Francuski je izbornik najavio promjene u kadru, ali to ne znači da će biti lakše. Francuska pršti od kvalitete i svatko je opasnost.

"Francuska je nogometna sila i bez obzira na koje se natjecanje odnosilo, oni imaju kadar koji broji 40-50 top igrača. Koga god stave, ne znaš odakle prijeti veća opasnost. Imaju dobrog izbornika i moramo biti na visokoj razini ako želimo izvući nešto pozitivno."

Utakmica je povijesna jer je ovo svojevrsni revanš nakon Lužnikija i finala SP 2018., ali Perišić to ne vidi tako. Obje su se ekipe dosta promijenile.

"Kad igraš za Hrvatsku, nebitno je tko je s druge strane. Ova utakmica možda je posebna jer je prva protiv Francuske nakon finala, u kojem moram reći da smo dominirali u prvom poluvremenu i nesretno primili ta dva gola. Pokušali smo u drugom poluvremenu, ali nije išlo. Po meni nema revanša, ovo je nova utakmica s puno novih igrača. I oni igraju u novom sustavu, tako da je to skroz druga priča i nadam se da ćemo biti spremni."

Portugal je bio veliko upozorenje i Hrvatska si ne smije priuštiti takvu novu sramotu, pogotovo protiv momčadi s kojom je u Rusiji bila ravnopravna na terenu.

"Nismo dobro ušli u utakmicu od prve minute, loše smo stajali na terenu i nije bilo agresivnosti. Nismo ni pokušali igrati, što je inače jedna od naših najboljih osobina. Samo smo napucavali lopte, ima mnogo stvari koje moramo bolje raditi jer nam se ne piše dobro ako nastavimo tako. Pričali smo, znamo gdje smo griješili i idemo u novu utakmicu po nešto pozitivno", zaključio je Perišić.

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!