Nogomet

Poljaci okrenuli BiH, Italija svladala Nizozemsku

Matej Kačan • ponedjeljak, 07.09.2020.
Poljaci okrenuli BiH, Italija svladala Nizozemsku

Opet je bilo zanimljivo u skupini 1 Lige A u Ligi nacija, a ovaj put su pobjede odnijeli gosti. BiH kod kuće nije uspjela potvrditi bod iz Italije iz prvog kola...

Dobar dojam koji je BiH ostavila na gostovanju kod Talijana gdje je izvukla bod je pokvaren domaći porazom od Poljske. Poljaci su u Zenici gubili 1:0, ali su pred kraj prvog poluvremena presjekli golom i okrenuli susret u drugom.

Domaćin nije pokazao ono pravo lice iz Firence, već je u prvom dijelu pokazao jako malo, gotovo ništa osim gola. I taj je gol došao iz penala kad je Jan Bednarek u 23. minuti držao Koljića u skoku i sudac je pokazao na bijelu točku.

S nje je precizan bio nekadašnji igrač Osijeka Haris Hajradinović, ali je nakon toga Poljska zagospodarila terenom. Inicijativa se nakon nekoliko promašaja isplatila u 45. minuti kad je nakon kornera poentirao Glik.

BiH se nije uspjela nametnuti u drugom dijelu i u 67. slijedi kazna i preokret. Maciej Rybus je ubacio s lijeve strane, a na loptu na 12 metara natrčava Kamil Grosicki i poentira glavom za preokret i tri boda Poljaka koji BiH ostavljaju na dnu tablice s jednim bodom.

Kiks iz prvog kola je popravila Italija kod koje ovaj put nije bilo grešaka u prvom sastavu, a u jednom ritmičnom susretu u Amsterdamu je nedostajalo samo još više pogodaka. Talijani su krenuli jako i već u prvih pola sata imaju dosta prilika, ali su napadači neprecizni.

Promašivali su Immobile, Barella i Zaniolo, a u 33. mora reagirati i Gianluigi Donnarumma jer Nizozemci prvi put prijete preko Wijnalduma. Poveli su Talijani u najboljem trenutku, u nadoknadi prvog dijela.

Immobile se našao u ulozi u kojoj nije prečesto, onoj asistenta, ali je i to odradio sjajno. Odličnim je ubačajem pronašao Barellu koji pokraj dva braniča Nizozemske skače i poentira za 1:0.

U drugom su se poluvremenu Nizozemci uspjeli nametnuti i učiniti igru podjednakom, ali su opet napadači na obje strane bili neprecizni i susret završava s 1:0 za Talijane koji preuzimaju vrh tablice s četiri boda, dok Nizozemci i Poljaci imaju po tri.

Liga nacija, Liga A:
BiH - Poljska 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!