Tenis

Ćorić: 'Nisam igrao loše, ali Zverev je jednostavno u trećem i četvrtom setu bio predobar'

Mihaela Bradovski • srijeda, 09.09.2020.
Ćorić: 'Nisam igrao loše, ali Zverev je jednostavno u trećem i četvrtom setu bio predobar'

Borna Ćorić zaustavljen je u četvrtfinalu US Opena porazom u odličnom meču protiv Alexandera Zvereva nakon četiri seta s 1:6, 7:6, 7:6, 6:3...

Hrvatska više nema predstavnika u singlu na US Openu. Posljednji adut bio je Borna Ćorić koji je zapeo u četvrtfinalu.

"Zadnji put smo igrali u Halleu, ali tada je imao ozljedu čini mi se. Definitivno je popravio servis i to mu je sada jak udarac. Bio je jako dobar meč, osjetio sam u trećem i četvrtom setu da je i on značajno podignuo razinu igre. Igrao je stvarno jako dobar tenis, mislim da ja nisam igrao loše, ali je jednostavno u trećem i četvrtom setu bio predobar."

Novak Đoković je van turnira i time se svima otvorila prilika da naprave nešto veliko na ovom turniru. Ćorić kaže da nije osjetio pritisak zbog toga.

"Nisam o tome razmišljao, ovo je samo teniski meč i pokušao sam se što više koncentrirati na njega. Niti ranije nisam išao toliko daleko, nisam mislio hoću li igrati protiv Novaka, Shapovalova ili koga već. Znao sam da ždrijeb nije lagan i da već danas imam izrazito težak meč."

Ćorić je mogao i u ovom meču doći do pobjede, imao je set i 4:2, ali nije zadržao prednost.

"Imao sam i 4:3 i 40:15, osjećao sam da imam meč pod kontrolom, a vidio sam da se on muči i ne igra svoj najbolji tenis. S druge strane ja sam igrao jako dobar tenis. U tom trenutku mislio sam da nisam daleko do toga da zaključim i drugi set. Opet, to je tenis, ponekad izgubiš u takvim situacijama. Protiv Tsitsipasa sam napravio preokret, a ovdje sam ispustio neke prilike. To je tenis i to je život, sasvim normalno. Sascha je igrao jako dobro u ključnim trenucima. Ja sam jako dobro reternirao, ali njegovi servisi bili su fantastični i bilo je teško napraviti neku štetu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!