Tenis

Mektić protiv Pavića u finalu muških parova na US Openu!

Branimir Korać • srijeda, 09.09.2020.
Mektić protiv Pavića u finalu muških parova na US Openu!
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatska će imati pobjednika US Opena i to u konkurenciji muških parova! U finale su se probili i Nikola Mektić i Mate Pavić, svaki sa svojim partnerom...

Sjajne vijesti dolaze iz New Yorka gdje su Mate Pavić i Nikola Mektić prošli u finale US Opena.

Mektić je u paru s Wesleyem Koolhofom u dva seta bio bolji od trećih nositelja Rajeeva Rama i Joea Salisburyja u dva seta. U dva seta slavio je i Pavić s Brunom Soaresom, a oni su igrali protiv Jean-Juliena Rojera i Horije Tecaua.

Mektić i Koolhof trebali su za pobjedu sat i 37 minuta, odradili su dobar meč protiv uigranog para koji je već s njima igrao u Adelaideu i održao im lekciju.

Ovdje su ipak Mektić i Koolhof bili bolji u dva seta, prvi su dobili u tie-breaku da bi u drugom setu bio dovoljan break u samoj završnici i to nakon što su spasili 0:40.

Pavić i Soares su u prvom setu protiv Rojera i Tecaua odmah došli do breaka i nisu ga ispuštali do samog kraja te su set uzeli sa 6:4.

U drugom setu našli su se u problemima kada su Rojer i Tecau napravili break i poveli s 5:3, ali Pavić i Soares uzimaju pet gemova u nizu i idu u finale.

Mektić ima osvojen Australian Open u mješovitim parovima, ali u muškim parovima još nije bio u finalu Grand Slam turnira.

Mate Pavić je osvojio Australian Open 2018. godine s Oliverom Marachom, ima još dva poraza u finalima te osvojene Grand Slam turnire u konkurenciji mješovitih parova.

US Open, parovi, polufinale:
Wesley Koolhof/Nikola Mektić (Nizozemska/Hrvatska, 8) - Rajeev Ram/Joe Salisbury (SAD/Velika Britanija, 3) 7:6(3), 6:4
Mate Pavić/Bruno Soares (Hrvatska/Brazil) - Jean-Julien Rojer/Horia Tecau (Nizozemska/Rumunjska) 6:4, 7:5

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!