Rukomet

Saračević: 'Da Budućnost dolazi u kompletnom izdanju, bila bi favorit, ovako su nam šanse puno veće'

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 10.09.2020.
Saračević: 'Da Budućnost dolazi u kompletnom izdanju, bila bi favorit, ovako su nam šanse puno veće'

Rukometašice Podravke Vegete u nedjelju počinju s nastupom u Ligi prvakinja, prvi protivnik je podgorička Budućnost, a trener Zlatko Saračević smatra kako je u ovom susretu Podravka možda i favorit...

Budućnost u Koprivnici dolazi bez 11 igračica. O važnosti i očekivanjima uoči utakmice više je rekao trener Zlatko Saračević.

"Realno, da je Budućnost došla u kompletnom izdanju, bila bi favorit. To je ekipa koja ove sezone ima za cilj osvojiti Ligu prvakinja i ima kvalitetu za to. U ovom slučaju, u ovoj ekipi koja jest, mislim da su nam šanse puno veće i čak da smo favoriti, ali teren će pokazati."

Saračević je svjestan kako je situacija u rukometu drugačija nego prošlih sezona, tu se prvenstveno misli na okolnosti koje su se promijenile, a koje je izazvala pandemija koronavirusa. I situacija u kojoj se našla ekipa Budućnosti govori da se nažalost svašta može očekivati. Koronavirus je razlog zašto će se utakmica protiv Budućnosti igrati bez gledatelja.

"Ništa ne može zamijeniti našu publiku, našu atmosferu u Koprivnici, to je veliki hendikep, pogotovo u situaciji kad nije pravilo za sve. Ovog puta ćemo igrati bez publike, a u Györu ćemo najvjerojatnije igrati s publikom. Jedna od naših velikih prednosti bio je domaći teren, sad ga nemamo, ali kažem još jednom – takva je sezona. Znamo da svi ljudi u Koprivnici pa i u Hrvatskoj nas prate, gledat će nas na televiziji. Nedostatak publike u dvorani pokušat ćemo kompenzirati većom borbenošću i većom snagom ekipe."

Za utakmicu neće kandidirati Lucija Jandrašić i Ivona Mrđen, dok je Elena Popović upitna. Sve ostale su u kadru, 16 igračica za sastav bit će određeno na zadnjem treningu. Zadravec i Karlovčan nisu na 100 posto, ali onoliko koliko bude trebalo sigurno će pomoći, rekao je trener. Upitan od kojih igračica očekuje najveći napredak ove sezone trener Saračević jasno je odgovorio – od svih!

"Jednostavno, mi smo ekipa i pojedinac neće ništa napraviti, to pričam od prvog dana. Rezultat možemo napraviti samo kao ekipa, pojedinačno ne možemo ništa."

RK Podravka Vegeta nalazi se u grupi B s još sedam drugih ekipa, to su SCM Ramnicu Valcea, Györi Audi ETO KC, BV Borussia 09 Dortmund, CSKA, Brest Bretagne Handball, Odense Handbold i Budućnost.

"Činjenica je da je ovo novi format Lige prvakinja i da je izuzetno kvalitetan, jak, konačno nešto vrhunski napravljeno i osmišljeno od EHF-a. Dvije skupine po osam ekipa gdje stvarno nema slabije ekipe i bit će fenomenalnog rukometa, ali sve će to biti i drugačije zbog svih vanjskih faktora. Realno, ekipe nisu imale toliko prilike da se uigraju, zbog korone, zbog svega, i mi smo bili u situaciji da moramo otkazivati turnire, moramo se snaći u tom svemu."

Tko je favorit za osvajanje Lige prvakinja ove sezone?

"Györ, jer je Györ, iz naše skupine tu su još Brest i Budućnost, a s druge strane to još može biti Metz, Rostov Don… Ima ekipa, ali duga je Liga prvaka, ima i jesen, pa Europsko prvenstvo, daleko je još do završnice. Kroz LP možda se nađe i neko iznenađenje."

Glavni suci utakmice bit će iz Španjolske, njihova imena su Yon Bustamante Lopez i Javier Alvarez Mata, dok će glavni delegat utakmice biti Liudmila Bodnieva.

AUTOR: RK Podravka

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!