Tenis

Pomor favorita u Kitzbühelu, ispali Fognini i Lajović

Matej Kačan • četvrtak, 10.09.2020.
Pomor favorita u Kitzbühelu, ispali Fognini i Lajović
Foto: Pixsell

Ždrijeb drugog kola ATP turnira u Kitzbühelu donio je mnoštvo iznenađenja u petak, a u red najvećih se ubrajaju ispadanja prvog i trećeg nositelja, Fabija Fogninija i Dušana Lajovića...

Manje od sat vremena sveukupno je trajao nastup Fabija Fogninija na ATP turniru u Kitzbühelu. Opušteni Talijan kao da je na turnir došao malo razgibati noge i koji put udariti lopticu prije Rima i Roland Garrosa pa je nastup završio uz samo tri osvojena gema.

Nakon što je bio slobodan u prvom kolu, Talijan je kao prvi nositelj za protivnika dobio 303. igrača svijeta Marc-Andrea Hueslera koji ga je deklasirao s lakih 6:1 i 6:2 te ga je tako poslao natrag na treniranje i pripreme za velike turnire.

Ništa bolje nije prošao treći nositelj, Srbin Dušan Lajović. Lajović je protiv Yannicka Hanfmanna barem uzeo prvi set sa 6:4, ali Nijemac okreće i sa 6:3 i 6:4 dolazi do četvrtfinala.

Peti nositelj Hubert Hurkacz također nije bio raspoložen i na terenu se zadržao samo sat i 15 minuta. Bolji od njega je u ekspresna sva seta bio Maximilian Marterer, anonimni Nijemac s 337. pozicije na ATP ljestvici. On je Poljaku dozvolio samo pet gemova te je sa 6:1 i 6:4 prošao dalje.

Pomor favorita su nastavili i četvrti nositelj Nikoloz Basilašvili te sedmi nositelj Guido Pella. Argentinac se barem može opravdati da je imao mnogo teži posao protiv iskusnog Feliciana Lopeza i da je meč bio vrlo tijesan, a Španjolac je slavio sa 7:5, 6:7 i 7:6.

Basilašvilija je svladao Pellin sunarodnjak Federico Delbonis za sat i pol igre sa 7:5 i 6:3, a jedini nositelj koji je u četvrtak odradio posao bio je još jedan Argentinac, Diego Schwartzman koji je s 2:1 u setovima nadvisio Sebastiana Ofnera.

Uspješni su još bili Miomir Kecmanović protiv Jordana Thompsona te Laslo Djere protiv Jannika Sinnera, oba s po 2-0 u setovima.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!