Tenis

Krajicek i Škugor u finalu konkurencije parova u Kitzbühelu

Mihaela Bradovski • petak, 11.09.2020.
Krajicek i Škugor u finalu konkurencije parova u Kitzbühelu
Foto: Pixsell

Franko Škugor igrat će u finalu konkurencije parova na turniru u Kitzbühelu. U paru s Austinom Krajicekom u polufinalu je bio bolji od Ivana Dodiga i Filipa Polašeka...

Odličan tjedan u Kitzbühelu Franko Škugor okrunit će nastupom u finalu konkurencije parova s Austinom Krajicekom, a tamo će im protivnici biti bolji iz meča između Olivera Maracha i Jürgena Melzera te Marcela Demolinera i Matwea Middelkoopa.

Škugor i Krajicek do finala su došli pobjedom protiv Ivana Dodiga i Filipa Polašeka u tijesnom meču sa 6:7, 7:6, 10:7.

Dodig i Polašek uzeli su prvi set u 13. igri i opasno su prijetili u drugom kada su kod 4:3 imali 30:40, dvije vezane break lopte s kojima bi došli do servisa ze meč. Nisu ih iskoristili i odluka je pala u tie-breaku.

U produženi tie-break ušli su s 3:0 pa izgubili čak šest poena zaredom, zatim se vratili na 7:7, ali Škugor i Krajicek opet rade seriju, ovaj put 3:09 za završetak posla.

Škugoru je ovo prvo finale parova ove godine i prvo uopće s Krajicekom. Zadnje finale igrao je u listopadu prošle godine s Nikolom Mektićem protiv Mahuta i Roger-Vasselina, a zadnji turnir osvojili su u Monte Carlu protiv Haasea i Koolhofa.

ATP Kitzbühel, polufinale:
Austin Krajicek/Franko Škugor (SAD/Hrvatska, 4) - Ivan Dodig/Filip Polašek (Hrvatska/Slovačka, 2) 6:7(4), 7:6(1), 10:7

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!