Tenis

Osaka i Azarenka će igrati za naslov u US Openu

Matej Kačan • petak, 11.09.2020.
Osaka i Azarenka će igrati za naslov u US Openu

Nakon odigranih, vrlo zanimljivih polufinala u ženskoj konkurenciji u US Openu, saznali smo sudionice finala. To su Naomi Osaka i Viktorija Azarenka...

Iako je početkom turnira skoro odustala od igranja u znak borbe za rasnu jednakost, Naomi Osaka ne samo da je nastavila, već je i dogurala do finala US Opena. U prvom polufinalu se nije očekivalo da će se Osaka mučiti protiv domaće predstavnice Jennifer Brady, ali je problemčića ipak bilo.

U prvom je setu svaka igračica vrlo čvrsto i ljubomorno čuvala svoj servis i nije bilo velikih prilika. Tek je jednu break loptu spasila Osaka u sedmom gemu, a osim toga ništa i odmah se išlo u tie-break. Tamo je japanska igračica bila vrlo sigurna sa 7:1.

No u drugom je setu Brady iskoristila tu jednu priliku koja se ukazala i povela s 5:3, a onda i završila set za 6:3 i 1-1. U trećem je setu Osaka zaigrala bolje i došla do 3:1, a mogla je i do 5:1 jer je prosula tri break lopte.

No, neće se Osaka žaliti jer je i ovako dovršila posao i sa 6:3 ide u finale, a tamo čeka Viktoriju Azarenku koja je iznenadila treću nositeljicu, legendarnu Serenu Williams.

Serena je furiozno krenula u meč, uzela četiri gema u nizu i sa 6:1 ekspresno riješila prvi set te se činilo da Bjeloruskinja nema šanse protiv razgoropađene legende. No, u drugom setu Azarenka ne ostaje dužna pa i sama oduzima dva servisa Williams i sa 6:3 idemo u treći set.

Tamo je Azarenka iskoristila priliku i manjak koncentracije kod Williams odmah na početku seta pa breakom za 2:0 stječe prednost koju je sigurno čuvala do kraja i 6:3 bez iti jedne prilike za break na obje strane do kraja meča.

Finale je na rasporedu u subotu, a Osaka je svakako favorit. Ona će tražiti svoj treći Grand Slam naslov nakon Australian Opena 2018. te US Opena 2019., dok će iskusna Azarenka također ići po svoj treći naslov, ali prvi u US Openu nakon što je osvojila dvije Australije.

US Open, polufinale (Ž):
Naomi Osaka (Japan, 4) - Jennifer Brady (SAD, 28) 7:6, 3:6, 6:3
Viktorija Azarenka (Bjelorusija) - Serena Williams (SAD, 3) 1:6, 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!