Nogomet

Vukas: 'Moja obveza je da pripremim ekipu da pobijedi utakmicu'

Matej Kačan • subota, 12.09.2020.
Vukas: 'Moja obveza je da pripremim ekipu da pobijedi utakmicu'
Foto: Pixsell

Susret Hajduka i Dinama na Poljudu je najavio i trener Bijelih Hari Vukas čija momčad ovim derbijem kreće u vrlo zahtjevan i ključan rujan...

Susretom protiv Dinama igrači Hajduka kreću u ključan period aktualne, tek počele sezone. Nakon derbija na Poljudu slijede europske obveze, a nekad bi se trebao odigrati i odgođeni susret s Rijekom. Trener Hari Vukas tako ima teške ispite na početku svog mandata kao "pravog" prvog trenera, ali već protiv Dinama gleda na pobjedu.

"Moja obveza kao trenera Hajduka je da uvijek i na svakom terenu pripremim ekipu na najbolji mogući način da ona tu utakmicu pobijedi. Igra se bez navijača, sigurno je to drukčija priča, nije ugodno, ali pripremit ćemo se na najbolji način da tu utakmicu dobijemo", najavio je Vukas.

Došlo je i pitanje oko igrača koji su kvalitetom sigurno dovoljno dobri za prvih 11, ali kod Igora Tudora nisu uživali dobar status poput Nejašmića, Čoline i Simića. Dolaze li bolji dani za njih kod Vukasa koji treba standardizirati sastav?

"Nikad ne presicama ne govorimo o startnih 11. Što se tiče spomenutih igrača ja to gledam na način da su svi oni igrači Hajduka i konkuriraju za momčad. Jaira nema zbog crvenog kartona. Ozlijeđeni su već od ranije Teklić i Simić, svi ostali su spremni i svjesni težine utakmice", otkrio je Vukas stanje momčadi.

Vukas nije htio otkriti hoće li Hajduk od starta napasti Dinamo, ali je kazao da se ipak tijekom reprezentativne radilo na nekim stvarima, pa i prekidima koji su rak rana ekipe i zbog kojih je Hajduk prosuo bodove i protiv Slavena. Otkrio je i da samo detalji dijele Ismajlija od odlaska u Italiju.

"Dijele ga liječnički pregledi od odlaska. Nije službeno završeno, nadam se da će biti ok. O Ismajliju mogu reći samo u superlativima, kao momku i kao igraču. Hajduk gubi kvalitetnog igrača, želimo mu puno sreće. Otišao je u dobru ligu. Nadam se da će sa svojim karakterom pokazati svoje vrline i još više napredovati."

Pojačanje u Hajduku je dolazak škotskog analitičara Chrisa Dochertyja i Vukas je otkrio koju će ulogu Škot imati u stožeru, a postoji mogućnost da se i tijekom utakmice komunicira s analitičarom na tribini.

"Došao je prije par dana. Njegova uloga će biti analitika, tu se jako dobro snalazi. Razgovarali smo, radit će individualna i grupna videa. On i Toni Golem će raditi u tom segmentu. Imali smo već probu dok je Tudor bio trener. Sigurno se radi o kvalitetnom analitičaru. Vidi se da je profesionalan. Najbitnije je da klikne s nama, da prihvati što mi želimo u analizi raditi. Komunikacija za vrijeme utakmice? Nešto je slično u planu, to je jedna od opcija."

Vukas je nedavno dobio povjerenje kao dugoročno rješenje na klupi Hajduka pa je odgovorio na pitanje filozofije i načina igre Hajduka koju će njegovati u široj slici, a ne samo protiv Dinama.

"Filozofija je jedno, ali mislim da treba biti realan. Voditi se karakteristikama igrača, te shodno tome postaviti neke stvari. Treba se voditi karakteristikama podneblja, pa i povijesti kluba. Osnovno je da to bude napadačka igra. Ne može se igrati napadački cijelu utakmicu, niti se može stalno jurcati. To će biti određeni miks, postavka na terenu s određenim linijama kretanja u napadu", ocijenio je Vukas.

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!