Tenis

Mertens sigurno dalje, Riske ispala od kvalifikantice

Matej Kačan • ponedjeljak, 14.09.2020.
Mertens sigurno dalje, Riske ispala od kvalifikantice

Osim poraza Donne Vekić, prvo kolo WTA turnira u Rimu je donijelo još nekolicinu zanimljivih susreta i pokoje iznenađenje, poput ispadanja Alison Riske koja je ispala od španjolske kvalifikantice...

Jedno od najvećih iznenađenja prvog dana WTA turnira u Rimu je priredila Aliona Bolsova Zadoinov. Španjolska je kvalifikantica u prvom kolu s turnira izbacila 13. nositeljicu, Amerikanku Alison Riske.

Dobro je Riske krenula u meč pa je prvi set uzela sa 7:5, ali je u drugom setu pri 6:5 prokockala meč loptu i nakon toga sve kreće nizbrdo. Španjolka je u tie-breaku poravnala na 1-1, a onda je u trećem, odlučujućem setu dvaput oduzela servis Amerikanki i slavila.

11. nositeljica Elise Mertens je bila mnogo sigurnija. Ona je u dva seta prepustila tek četiri gema za Su-Wei Hsieh te je za sat i 12 minuta prošla u drugo kolo, a još je uvjerljivija bila crnogorska kvalifikantiva Danka Kovinić koja je sa 6:1 i 6:0 deklasirala njemačku igračicu Juliju Goerges.

Talijanke koje već poslovično dobivaju wild card za nastupe na čizmi su bile polovičnih uspjeha. Camila Giorgi je za dva i pol sata igre s 2-1 poražena od Dajane Jastremske. Bolje je prošla Jasmine Paolini koja je za samo sat vremena svladala Anastasiju Sevastovu sa 6:2 i 6:3.

Vrlo je tijesan meč bio onaj između Anastasije Pavljučenkove i Shuai Zhang koji je s 2-1 ipak pripao Ruskinji, dok je njena sunarodnjakinja, kvalifikantica Anna Bilinkova izbacila Švicarku Jil Belen Teichmann s dvaput po 6:3.

Obje su Čehinje bile uspješne. Barbora Strycova je izbacila Veroniku Kudermetovu s dvaput po 6:3, dok je Marie Bouzkova bila sigurna protiv Australke slavnog imena, Ajle Tomljanović. Dalje su prošle još i Magda Linette koja je sa 6:4 i 6:3 nadvisila Jelenu Ostapenko te Elena Ribakina koja je dala samo četiri gema Ekaterini Aleksandrovoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!