Košarka

Spremne i Vrijednosnice: 'Sastav za predstojeću sezonu je vjerojatno najmlađi u povijesti hrvatskog prvenstva'

Sportnet, Branimir Korać • petak, 18.09.2020.
Spremne i Vrijednosnice: 'Sastav za predstojeću sezonu je vjerojatno najmlađi u povijesti hrvatskog prvenstva'

Vrijednosnice Osijek u novu sezonu ulaze s redizajniranom momčadi, a prvi protivnik bit će Hermes Analitica...

Direktor kluba Renato Martinko je predstavio klupske planove i ciljeve, te momčad za predstojeću sezonu: "Cilj nam je u predstojećoj sezoni zadržati HT premijerligaški status, gospodarska i zdravstvena situacija su uvjetovale smanjenje budžeta za preko 40% i pred nama je izazovna sezona u kojoj svi moramo jako puno raditi i biti neizmjerno strpljivi, jer ova talentirana ekipa raste iz dana u dan, ali je sklona velikim oscilacijama. Dugoročni plan nam je proizvodnja vlastitog igračkog kadra, te podizanje kvalitete svih igrača u našem klubu kako bi što prije postali konkurentni za još više košarkaške nivoe i lige. Sastav za predstojeću sezonu je vjerojatno najmlađi u povijesti hrvatskog prvenstva, trenutno je stručnom timu: Domagoj Kujundžić - trener, Marko Mandić - pomoćni trener i Nenad Novak - kondicijski trener, na raspolaganju 14 igrača: kapetan Kujundžić, Kurepa, Jordano, Filipović, Frye, Sekulić, Špehar, Porobić, Mamić, Vedriš, Jelavić, Topolović, Lakić i Paić, čija je prosječna ''mladost'' 19,7 godina."

Trener Domagoj Kujundžić je analizirao pripremni period: Ovu jako mladu i talentiranu ekipu je zadovoljstvo trenirati, puno rade i brzo usvajaju novine. Pauza zbog pandemije Covid je ostavila traga na svim igračima i nismo još na željenom kondicijskom nivou. Dobro treniramo i dižemo se iz dana u dan, a odigrali smo sedam pripremnih utakmica: protiv Adria Oil Škrljeva dvije, Zadra, Slobode Tuzla dvije, te protiv naših regionalnih A2 ligaša Belišća i Đakova, u kojima je bilo velikih oscilacija od lošijih izdanja protiv Škrljeva u Osijeku i Slobode u prvoj utakmici do odličnih protiv Škrljeva u gostima, Zadra i druge utakmice protiv Slobode. Vjerujem u ove momke, talentirani su i vrijedno rade, te se nadam da ćemo se u utakmicama koje su pred nama dobro predstaviti našim navijačima."

Kapetan Robert Kujundžić je rekao: "Atmosfera u svlačionici je pozitivna, odlična smo klapa i jedva čekamo da krene prvenstvo. Mladi smo i relativno neiskusni, ali ćemo zalaganjem i borbenošću probati biti bolji od svakog protivnika. Veseli nas što ćemo igrati pred našom publikom i uz njihovu pomoć očekujem pobjedu u subotu protiv ekipe Hermes Analitica."

Renato Martinko se osvrnuo na početak prvenstva i epidemiološke mjere: "Ovaj vikend počinje prvenstvo s 12 ekipa po trokružnom sustavu natjecanja s 33 kola. Smatram da je ovaj sustav s puno utakmica dobar za nas iz kuta razvijanja našeg mladog tima, svi naši igrači imat će puno prigoda za igru i skupljanje HT premijerligaškog iskustva. Raduje nas otvaranje dvorana za publiku jer bez publike je svaki sport sasvim drugačiji i tužna je atmosfera na utakmicama. Uz suglasnost Hrvatskog košarkaškog saveza i Županijskog stožera za civilnu zaštitu provodit ćemo zadane epidemiološke mjere za sve službene osobe i publiku u dvorani. Otvoren će biti samo južni ulaz u malu dvoranu Gradski vrt u kojoj ćemo limitirati broj gledatelja na 25 posto od kapaciteta dvorane, na ulazu će se svakome mjeriti temperatura i upisivati osobni podaci, preporučuje se svima nošenje maski, držanje socijalne distance i korištenje dezinficijensa koje ćemo osigurati u dovoljnim količinama. Na kraju pozivam sve ljubitelje sporta, a naročito košarke, da dođu sutra na otvorenje sezone podržati naš mladi tim u borbi za prve ovosezonske bodove."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!