Košarka

Lakersi uz sjajnog Davisa bez problema do vodstva u seriji

Matej Kačan • subota, 19.09.2020.
Lakersi uz sjajnog Davisa bez problema do vodstva u seriji

Ako je suditi po prvoj utakmici finala Zapada, Los Angeles Lakersi neće imati toliko problema s Denver Nuggetsima. Lakersi su potpuno uništili svog protivnika koji je tek na kraju smanjio poraz na 126:114...

Sudeći po prvoj utakmici serije koja je posljednja dva puta bila najslabija za Lakerse, problema za ekipu iz Los Angelesa neće biti u finalu Zapada. Lakersi su nakon jedne četvrtine egala i opipavanja snaga potpuno pregazili Denver Nuggetse na 1-0 u seriji.

Nakon 38:36 nakon prvih 12 minuta, Lakersi u drugu dionicu kreću sa 17:1 dok je na terenu s klupom bio LeBron James i do poluvremena razlika ostaje na takvoj razlici malo iznad dvoznamenkaste granice.

Nakon pet minuta igre u trećoj dionici, Lakersi opet rade seriju, ovaj put 16:4 s Anthonyjem Davisom uz Howarda i Caldwell-Popea za prvi odlazak na preko 20 razlike te je na koncu treće već visokih 103:79 i nemoćni Nuggetsi nemaju rješenja, pogotovo u obrani.

Nakon što su Michael Porter Jr. i Plumlee dobro otvorili posljednju dionicu i smanjili na 17 razlike, Lakersi opet pronalaze brzinu više, rade novih 11:1 i razlika je na maksimalnih 27 poena za 120:93 pet minuta do kraja.

Ostalo je tek izrotirati igrače, ponekog i odmoriti pa klupa Nuggetsa iskorištava opuštanje i slabije petorke Lakersa za novi nalet koji je 27 razlike smanjio na 12 za konačnih 126:114 za Lakerse koji tako najavljuju silovitu seriju i kandidaturu za finale.

Uspjeli su Lakersi rotirati i sačuvati igrače pa je Davis u samo 33 minute zabio čak 37 poena uz 10 skokova, dok je James igrao 31 minutu za 15 poena, šest skokova i 12 asistencija. Ključan je bio i Caldwell-Pope s 18 poena, od čega tri trice.

Kod Nuggetsa su najbolji bili oni uobičajeni. Nikola Jokić je zabio 21, ali je izostao onaj učinak u ostalim rubrikama s tek šest skokova i dvije asistencije. Isto ide i Jamala Murrayja koji je također ubacio 21, ali je Mike Malone brzo vidio da je susret gotov pa su zvijezde odigrale manje od 30 minuta.

NBA, finale Zapada:
LA Lakers - Denver Nuggets 126:114

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!