Tenis

Nadal zaustavljen u četvrtfinalu Rima: 'Jednostavno nisam igrao dovoljno dobro'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 20.09.2020.
Nadal zaustavljen u četvrtfinalu Rima: 'Jednostavno nisam igrao dovoljno dobro'

U polufinalu Rima neće biti Rafaela Nadala. Postojala je nada za još jednim klasikom na ovom turniru, dvoboja Đokovića i Nadala, ali Nadal je ispao već u četvrtfinalu...

Denis Šapovalov izabrao je pravi trenutak za upisati 100. pobjedu u karijeri. Ona je stigla protiv Grigora Dimitrova i donijela mu je polufinale Rima. "Grigor je igrač kojeg jako dugo pratim i vrlo mi se sviđa njegov stil igre. Ranije me je dva puta pobijedio i lijep je osjećaj svladati ga, to je veliki iskorak u mojoj karijeri", kaže Kanađanin.

Novak Đoković pokazao je ponovno dosta nervoze u meču protiv Dominika Koepfera. Nijemac je igrač s kojim Đoković ne bi trebao imati problema, ali nije to bila briljantna igra prvog tenisača svijeta, no pamtit će prolazak u polufinale.

Prolaz u polufinale neće pamtiti Rafa Nadal jer je on završio sa svojim putem. Zapeo je u četvrtfinalu i to u dva seta protiv Argentinca Diega Sebastiana Schwartzmana. Još nije u ritmu mečeva, to se osjetilo, dosta je oscilirao i treba se podići do Roland Garrosa.

"Možemo tražiti alibije, ali jednostavno nisam igrao dovoljno dobro. Bolje je razmišljati zašto se to dogodilo i kako to mogu popraviti. Nije to bila moja večer, on je odigrao sjajan meč, a ja nisam, a kada se to dogodi, onda izgubiš. Nakon toliko dugo bez mečeva, odigrao sam dva dobra i onda jedan loš protiv dobrog protivnika", kaže Nadal.

U polufinalu je i Casper Ruud, mladi Norvežanin koji je izbacio Marina Čilića.

ATP Rim, četvrtfinale:
Denis Šapovalov (Kanada, 12) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 15) 6:2, 3:6, 6:2
Novak Đoković (Srbija, 1) - Dominik Koepfer (Njemačka) 6:3, 4:6, 6:3
Diego Sebastian Schwartzman (Argentina, 8) - Rafael Nadal (Španjolska, 2) 6:2, 7:5
Casper Ruud (Norveška) - Matteo Berrettini (Italija, 4) 4:6, 6:3, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!