Tenis

Simona Halep nastavila savršeni niz nakon restarta sezone

Mihaela Bradovski • nedjelja, 20.09.2020.
Simona Halep nastavila savršeni niz nakon restarta sezone

Poznate su polufinalistice turnira u Rimu. Među njima neće biti četvrta nositeljica i dvostruka osvajačica ovog turnira Elina Svitolina...

Simona Halep još uvijek ne zna za poraz od restarta sezone. Osvojila je turnir u Pragu i sada juri prema završnici turnira u Rimu. U četvrtfinalu je svladala krvnicu Petre Martić, Juliju Putincevu predajom Kazahstanke kod 2:0 u drugom setu.

Dvostruka osvajačica Rima Elina Svitolina teško je stradala u četvrtfinalu protiv Markete Vondroušove. Čehinja je ispustila samo tri gema i odjurila je u polufinale.

"Dan ranije završila sam meč oko ponoći i nije bilo lako, nisam puno spavala. Međutim odigrala sam sjajan meč, nisam takvo što očekivala i jako sam sretna. Nisam puno griješila, a pogodila sam puno sjajnih dropshotova", govorila je nakon meča Vondroušova.

Veliku bitku vodile su Garbine Muguruza i Viktoria Azarenka, a Španjolka je preokretom prošla dalje. Počelo je boljom igrom Azarenke koja je uzela prvi set, ali nakon toga se Muguruza diže i odnosi pobjedu. U trećem setu Azarenka se dva puta vratila iz breaka zaostatka, no treći put nije mogla. Muguruza u polufinalu ide na Halep.

"Bit će to veliki izazov, Muguruza se osjeća sjajno na zemljanoj podlozi i to ovdje potvrđuje", istaknula je Halep.

U polufinalu je i druga nositeljica Karolina Pliškova koja je ispustila set protiv Elise Mertens, ali treći je dobila sa 6:0 i nije propustila prolazak u polufinale i dobru najavu uoči Roland Garrosa.

WTA Rim, četvrtfinale:
Simona Halep (Rumunjska, 1) - Julija Putinceva (Kazahstan) 6:2, 2:0 predaja Putinceva
Marketa Vondroušova (Češka, 12) - Elina Svitolina (Ukrajina, 4) 6:3, 6:0
Garbine Muguruza (Španjolska, 9) - Viktoria Azarenka (Bjelorusija) 3:6, 6:3, 6:4
Karolina Pliškova (Češka, 2) - Elise Mertens (Belgija, 11) 6:3, 3:6, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!