Tenis

Halep i Pliškova došle do finala Rima

Matej Kačan • nedjelja, 20.09.2020.
Halep i Pliškova došle do finala Rima

Na WTA turniru u Rimu su i polufinala prošla bez iznenađenja. Tako će u finalu snage odmjeriti prva i druga nositeljica turnira, Simona Halep i Karolina Pliškova...

Ni u nedjelju nije bilo iznenađenja na WTA turniru u Rimu. Tako su obje favoritkinje opravdale svoj renome pa ćemo u finalu gledati prvu i drugu nositeljicu turnira, Simonu Halep i Karolinu Pliškovu.

Druga igračica svijeta je imala nešto problema protiv Garbine Muguruze koja ju je odvela u tri seta i preko dva sata meča, ali Rumunjka ipak slavi. Prvi je set Halep započela sjajno te je došla do 5:1, a završila ga je sa 6:3.

Imala je Halep i 3:1 u drugom setu, ali dolazi do pada u igri pa Španjolka oduzima servis tri puta do kraja i na 1-1 poravnava sa 6:4 u drugom setu. Išlo se zato u treći, odlučujući set u koji Halep opet kreće sjajni s 5:1, ali opet komplicira i dozvoljava povratak na 5:4. No, imala je još jedan break u sebi i sa 6:4 ulazi u finale.

Pliškova je bila dosta sigurnija. Ona je protiv Markete Vondroušove krenula sjajno s 4:1, privela set kraju sa 6:2, a u drugom je setu nakon prvog izgubljenog servisa odmah vratila, uzela do kraja još dva breaka i slavila sa 6:4.

WTA Rim, polufinale:
Karolina Pliškova (Češka, 2) - Marketa Vondroušova (Češka, 12) 6:2, 6:4
Simona Halep (Rumunjska, 1) - Gabriela Muguruza (Španjolska, 9) 6:3, 4:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!