Košarka

Anthony Davis tricom sa sirenom donio Lakersima 2-0 u seriji

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.09.2020.
Anthony Davis tricom sa sirenom donio Lakersima 2-0 u seriji

Los Angeles Lakersi došli su do druge pobjede u finalnoj seriji Zapada protiv Denver Nuggetsa. Anthony Davis bio je čovjek odluke, ubacio je tricu sa sirenom i donio Lakersima pobjedu 105:103...

Los Angeles Lakers - Fenver Nuggets 105:103 (2-0)

Puno toga išlo je u korist Lakersima uoči druge utakmice. Puno toga na papiru stavljalo je Nuggetse u tešku poziciju, ali borbenost i duh Nuggetsa ipak je bio jači od svega toga i bili su udaljeni sekundu do pobjede.

20 sekundi prije kraja susreta Nikola Jokić ubacio je za 103:102 i Lakersi su krenuli u posljednji napad. Alex Caruso promašio je tricu, skok u napadu uhvatio je Danny Green, ali Jamal Murray ga je dvije sekunde prije kraja izblokirao. Bilo je sasvim dovoljno vremena da Rajon Rondo izbaci loptu do samog Anthonyja Davisa koji sa sirenom ubacuje tricu.

"To je šut kakav bi pogodio Kobe Bryant. To je Mamba šut, AD je izašao van, primio loptu, šutnuo i samo se mrežica čula u našoj najvažnijoj utakmici u sezoni", rekao je nakon susreta Frank Vogel.

Veliki ubačaj, jedan od najvećih u Davisovoj ionako velikoj karijeri. Pogodio je ovu tricu, ali i odigrao još jednu vrhunsku utakmicu te pokazao zašto ga mnogi smatraju najboljim visokim igračem svijeta.

U rubriku što bi bilo kad bi bilo dolazi izmjena koju je Mike Malone povukao dvije sekunde prije kraja nakon blokade Murrayja. U igru je ušao Mason Plumlee umjesto Paula Millsapa baš kako bi pomogao zatvoriti Davisa koji mu je na kraju pobjegao. Pokušao je Jokić ispraviti grešku Plumleeja, ali nije stigao. Tko zna kako bi bilo da nije došlo do te izmjene, ali, to su sve nebitne stvari, bitno je ono što je Davis napravio.

Lakersi se nisu trebali niti dovesti u situaciji da odlučuje zadnji šut, Naime imali su 16 razlike u trećoj dionici, dvije i pol minute prije kraja vodili su 100:92, ali Jokić im je napravio 9:0 i vratio Nuggetse u utakmicu. Inače, Jokić je bio jedini igrač Nuggetsa u zadnjih pet minuta susreta koji je postizao poene.

Davis je utakmicu završio s 31 poenom i devet skokova dok ga je pratio LeBron James s 26 poena i 11 skokova, ali i šest izgubljenih lopti. Kod Nuggetsa Jokić je ubacio 30 poena uz šest skokova i devet asistencija, a Jamal Murray je dodao 25 poena, šest skokova i pet izgubljenih lopti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!