Košarka

Mršić: 'Sve osim 15 izgubljenih lopti bilo je dobro', Rahimić: 'Valjda sam im ja rekao da ovako odigraju'

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.09.2020.
Mršić: 'Sve osim 15 izgubljenih lopti bilo je dobro', Rahimić: 'Valjda sam im ja rekao da ovako odigraju'
Foto: Pixsell

Zadar je u susretu prvog kola HT Premijer lige pregazio Šibenku s 92:52 i zadovoljio igrom Veljka Mršića dok je Dženan Rahimić ironično komentirao očajan nastup svoje momčadi...

Darko Planinić veliko je pojačanje Zadrana za ovu sezonu, a što se otprilike može od njega očekivati, dijelom je pokazao i protiv Šibenke. Nije bilo potrebe za nekim velikim doprinosom, ali dok je bio u igri, pokazivao je kvalitetu.

"Naša pobjeda, drago mi je zbog toga prije svega što je to bila prva utakmica i uvijek postoji neka blaga nervoza, ali izašli smo na teren kako je trener očekivao od nas i na kraju je rezultat sve pokazao."

Veljko Mršić nije imao razloga za nezadovoljstvo, njegovi igrači od početka su ušli na pravi način i vrlo brzo riješili pitanje pobjednika.

"Bila je prisutna nervoza, prva utakmica doma, bez publike, ali pred TV kamerama i znali smo da će puno ljudi to pogledati. Krenuli smo dobro, Šibenka je bila impresionirana i odmah smo napravili tih 15:0 što je odredilo utakmicu. Osim onog malog pada u drugoj četvrtini te u dijelu treće, sve ostalo je bilo dobro. Lopta je dobro išla, igrači su tražili jedan drugoga, igrali smo solidnu obranu koja bi trebala biti još i bolja i bit će, ali bilo je pristojno za prvu utakmicu. Svi su igrali i probili smo taj led. Sve osim 15 izgubljenih lopti bilo je na zadovoljavajućem nivou."

Priliku su dobili i mladi Brala i Paponja te su opravdali povjerenje.

"Oni cijelo vrijeme dobro treniraju, igrali su i u pripremnom razdoblju sve utakmice. Brala cijelo vrijeme ima veliku minutažu, dosta još treba raditi, ali dobar je u obrani, ne gubi lopte i to je ono što će ga držati na terenu. Kažem, ima još dosta stvari koje mora popraviti. To je dečko od 17 godina, ovo mu je prva ozbiljan sezona, on je budućnost Zadra. Uz rezultat koji ciljamo ostvariti, moramo raditi na promociji tih mlađih igrača koji će sutra biti nositelji igre."

U sljedećem kolu Zadar bi trebao ugostiti Cibonu, ali taj susret bi mogao biti odgođen.

"Mislim da ćemo znati u ponedjeljak, Cibona tada treba dostaviti neku dodatnu dokumentaciju u HKS i onda će povjerenik natjecanja odlučiti hoće li se igrati ili ne. Ja se nadam da će biti utakmice, kako je kolega Velić prošle godine govorio da ima informacije iz Zadra da se radi to i to, tako i mi imamo informacije da treniraju već pet-šest dana. Nadam se stvarno da će igrati, mislim da bi utakmica dobro došla i nama i njima, posebno ako ABA liga krene na vrijeme pa da imamo prije toga jedan jaki susret."

Dženan Rahimić s druge strane nije imao nikakvih razloga za zadovoljstvo, njegova momčad izgledala je vrlo blijedo.

"Zaslužena pobjeda Zadra, već nakon pet minuta utakmica je bila gotova. Poslije toga ne znam ni ja što je to bilo. Loše je bilo u smislu da smo jednostavno propustili tih prvih pet minuta, nije nas nigdje bilo vjerojatno zato što sam im ja tako rekao, da uđu nikako, da su ovdje loši igrači, da ćemo mi to lagano. Vjerojatno je to moja greška", sarkastičan je bio Rahimić i nastavio u istom stilu:

"Možda su bili impresionirani punom dvoranom, ovom tribinom iza leđa. Ne znam, sve ono što smo razgovarali cijeli tjedan, bilo je suprotno. Ne znam, ne mogu im ući u glave. Ako tebe treba trener motivirati da igraš protiv Zadra, u Zadru, na Višnjiku, pa barem da sam sebe pokažeš ako ništa drugo. Nije mi jasno. Moja je greška jer sam im ja rekao da ovako odigraju."

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!