Nogomet

Dalić: 'Kao izborniku mi je žao što Rakitić više neće igrati za reprezentaciju, ali poštujem odluku'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 21.09.2020.
Dalić: 'Kao izborniku mi je žao što Rakitić više neće igrati za reprezentaciju, ali poštujem odluku'
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nije skrivao tugu nakon odluke Ivana Rakitića da se oprosti od reprezentacije...

Zlatko Dalić nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji ostao je bez nekolicine važnih igrača, a posljednji u nizu koji se oprostio je Ivan Rakitić. Rakitić nije bio u kadru za prva dva susreta Lige nacija, a sada se i službeno oprostio od reprezentacije.

"Razgovarao sam s Ivanom koji mi je objasnio svoje razmišljanje i razloge zbog kojih se odlučio na ovaj potez. Meni je kao izborniku žao što neće nastaviti igrati za Hrvatsku, ali poštujem, naravno, njegovu odluku, kao što je to bilo i s Mandžukićem, Subašićem i Ćorlukom nakon Svjetskog prvenstva. O njegovoj ljubavi prema hrvatskoj reprezentaciji dovoljno govori što je u zahtjevnoj situaciji odabrao upravo Hrvatsku ispred Švicarske u kojoj je odrastao. Kroz idućih više od 100 nastupa je pokazao s koliko strasti nastupa za Hrvatsku", izjavio je Dalić za stranicu Hrvatskog nogometnog saveza

Ono po čemu ćemo Rakitića najviše pamtiti su odlučujući jedanaesterci na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, nijedan nije promašio i nakon svakog je uslijedilo veliko slavlje.

"Iza Ivana je velika karijera u reprezentaciji, a nitko od nas neće zaboraviti onu hladnokrvnost prilikom izvođenja odlučujućih jedanaesteraca na Svjetskom prvenstvu. Od srca sam mu zahvalan na svemu što je dao Hrvatskoj na terenu i izvan terena kao dokapetan reprezentacije te mu želim svako dobro, puno uspjeha i zdravlja u nastavku klupske karijere", zaključio je izbornik.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!