Košarka

Mršić i Mavra: 'Prva jaka utakmica, bitno je što se vraćaju navijači'

Sportnet, Matej Kačan • četvrtak, 24.09.2020.
Mršić i Mavra: 'Prva jaka utakmica, bitno je što se vraćaju navijači'
Foto: Pixsell

Najveću utakmicu hrvatske košarke će u petak odigrati KK Zadar i Cibona, a derbi su najavili ključni ljudi Zadra, trener Veljko Mršić i kapetan Dominik Mavra...

Nakon svih promjena i navlačenja oko registracije igrača Cibone i situacije s koronavirusom, susret Zadra i Cibone će se ipak odigrati u petak. Najveću hrvatsku košarkašku utakmicu je najavio trener Zadrana Veljko Mršić.

"To je derbi, uvijek je bio i uvijek će biti. Teško je nešto prognozirati, Cibona već dugo vrijeme nije igrala natjecateljsku utakmicu. Oni se pripremaju već desetak dana za nas. Mi nismo imali priliku pogledati neku njihovu utakmicu. Mi smo u zadnje vrijeme odigrali dosta utakmica, što se toga tiče mi smo u nekoj prednosti. Ovo će nam biti prva jaka utakmica. Ja sam baš željan ove utakmice protiv takvog protivnika, da vidim koliko mi možemo", najavio je susret Mršić.

Zadar će susret odigrati u istom sastavu kao i protiv Šibenke, uz dodatak oporavljenog Junakovića. Boykins odlazi i nije igrao ni protiv Šibenke, dok je Justin Carter tek stigao u Zadar.

" Ovu utakmicu ćemo odigrati bez Cartera i bez ozlijeđenog Vujičića, svi ostali su na broju i spremni. Ovo je i prva utakmica s određenim brojem gledatelja, očekujem da će ih biti do tisuću što će nama biti velika podrška i vjetar u leđa. Očekujem da odigramo jednu dobru utakmicu, da budemo prava momčad kao što sam govorio kad sam došao u Zadar, da naši navijači budu zadovoljni s našim odnosom prema dresu kojeg nosimo", najavio je Mršić povratak navijača.

Derbi željno iščekuje i organizator igre Zadrana Dominik Mavra koji je bio na obje strane u ovim susretima, a posebno ga veseli povratak zadarske publike na tribine Krešine dvorane.

"Mislim da možemo očekivati jednu dobru utakmicu. Prošlo je više od šest mjeseci od zadnjih ozbiljnih utakmica. Svako je imao svoje probleme, oni su ih imali više po pitanju koronavirusa. Međutim, koliko čujem oni već treniraju par tjedana tako da ih očekujemo u dobrom izdanju. Nama je vrlo važno što će se publika vratiti na tribine, ograničen je broj gledatelja ali njihova podrška nam je jako bitna stvar. Puno znači ljudima u gradu što mogu doći u dvoranu i pogledati utakmicu, pogotovo derbi. Ja se iskreno veselim povratku navijača, nisam imao neke velike nade da će ih uopće biti ove sezone, ali kad sam čuo da ćemo igrati s publikom baš mi je bilo drago", kazao je kapetan Zadrana.

Autor: KK Zadar

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!