Tenis

Lajović izbacio Hačanova za četvrtfinale Hamburga, Fognini zaustavljen

Matej Kačan • četvrtak, 24.09.2020.
Lajović izbacio Hačanova za četvrtfinale Hamburga, Fognini zaustavljen
Foto: Pixsell

Osmina finala ATP turnira u Hamburgu je donijela četiri meča u četvrtak, a vidjeli smo dva iznenađenja koja su počinili Dušan Lajović i Casper Ruud...

Svoju vrlo promjenjivu formu na zemlji nakon nastavka sezone nastavlja Fabio Fognini. Talijan je kao šesti nositelj poprilično lako pao u osmini finala Hamburga, nakon samo sat vremena od strane Nizozemca Caspera Ruuda.

Ruud je odigrao dominantno i sigurno, kao da je on favorit i nositelj pa je 15. igrača svijeta sigurno sredio s dva puta po 6:3 uz tek nešto manja kompliciranja u drugom setu u koji je krenuo s 4:0 pa zakomplicirao, ali je sve završio breakom za 6:3.

Iznenađenje je priredio i Dušan Lajović koji je svladao osmog nositelja, Rusa Karena Hačanova. Nije toliko iznenađenje kad 24. igrač svijeta svlada 16., koliko je iznenađujuć način na koji je to napravio.

Srbin svom protivniku nije dozvolio nikakve šanse pa je Rus uzeo samo tri gem u sat i dvije minute igre za dominantnih 6:1 i 6:2 za Lajovića. Iznenađenje nije dozvolio drugi nositelj Stefanos Tsitsipas.

On je imao problema protiv Pabla Cuevasa, posebno u prvom setu koji je otišao u 2 gemova, ali je ipak Grk breakom završio posao, a onda isto to učinio i u 10. gemu drugog seta za 2-0 nakon sat i pol tenisa.

Do osam najboljih je stigao i Francuz Ugo Humbert. 41. igrač svijeta je u dva zanimljiva seta za sat i 46 minuta igre iz turnira izbacio češkog tenisača Jirija Veselog. Bilo je 6:4 i 6:3.

ATP Hamburg, osmina finala:
Casper Ruud (Nizozemska) - Fabio Fognini (Italija, 6) 6:3, 6:3
Karen Hačanov (Rusija, 6) - Dušan Lajović (Srbija) 1:6, 2:6
Pablo Cuevas (Urugvaj) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 2) 5:7, 4:6
Ugo Humbert (Francuska) - Jiri Vesely (Češka) 6:4, 6:3

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!