Nogomet

Bayern u produžetku okrenuo Sevillu i uzeo Superkup

Matej Kačan • četvrtak, 24.09.2020.
Bayern u produžetku okrenuo Sevillu i uzeo Superkup

Prvi europski trofej u novoj sezoni je pripao igračima Bayern Münchena koji su u Budimpešti okrenuli rano vodstvo Seville te su u produžetku došli do pobjede...

Podijeljen je i prvi europski trofej u sezoni, a on je pripao istoj ekipi kao i posljednji europski trofej u prošloj sezoni. Bayern je Ligi prvaka dodao i europski Superkup i to dosta teže od očekivanog, u produžetku nakon ranog vodstva Seville.

Sevilla je povela rano, već u 13. minuti i prste je u tome imao Ivan Rakitić. Hrvatski je veznjak išao u dobru situaciju u kaznenom prostoru Bayerna, ali ga ruši David Alaba. Sudac je pokazao na bijelu točku s koje je siguran Lucas Ocampos za 1:0.

Brzo je nakon toga konce igre preuzeo Bayern pa se nižu prilike Thomasa Müllera Roberta Lewandowskog i Benjamina Pavarda, a izjednačenje je stiglo u 34. minuti. Duga lopta je pronašla Lewandowskog koji ipak ne završava akciju, već ostavlja za Goretzku koji izjednačava.

S 1:1 se ide i na poluvrijeme, a već početkom drugog dijela imamo novu dramu. U 51. kombiniraju Lewandowski i Müller te Poljak zabija, ali VAR provjera govori da su Poljak i Nijemac bili u zaleđu te ostaje 1:1.

1:1 je ostalo i nakon 90 minuta usprkos šansama na obje strane pa Sevilla ima još pola sata za doći do novog vodstva i iznenađenja. Skoro je do toga došlo u 92. kad je Youssef En Nesyri iz blizine pokušao, ali Neuer loptu odbija taman toliko da ona odsjedne na vratnici.

Bayern je na kraju bio taj koji je došao do vodstva, a na kraju i pobjede. U 104. je nakon kornera s ruba 16 metara probao Alaba, a na odbijancu glavom je bio Javi Martinez za 2:1 koji se ne mijenjaju do kraja.

Rakitić je iz igre izašao u 56. minuti, a ovaj je Superkup prekinuo niz hrvatskih osvajača jer je Rakitić poražen, a u Bayernu svoj kruh više ne zarađuje Ivan Perišić.

Europski superkup:
Bayern München - Sevilla 2:1 (1:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!