Europska liga, kvalifikacije, 3. pretkolo, 24.09.2020, 20:45 h, Rujevica
Suci: Tiago Martins (Portugal)
Rijeka
Rijeka
Joao Escoval 103'
Franko Andrijašević 115'
2:0(0:0, 0:0) Kolos

Escoval i Andrijašević golovima u produžecima vode Rijeku dalje!

Matej Kačan • četvrtak, 24.09.2020.
Escoval i Andrijašević golovima u produžecima vode Rijeku dalje!
Foto: Pixsell

Nakon 120 minuta velike borbe u uvjetima gotovo nemogućim za igranje nogometa, nogometaši Rijeke su prošli u play-off Europske lige 2:0 pobjedom protiv Kolosa koji se držao 103 minute...

Kolos
Rijeka
Kolos
14
(do 91')
27
(do 90'+1')
Pričuvni igrači
Trener
Simon Rožman
25
Jevhen Volinec
23
Mikita Kravčenko
13
Vitalij Havriš
5
Kirilo Petrov
21
Jevhen Novak
29
Vladislav Jemec
8
Jevhen Smirnji
(do 85')
90
Andrij Bohdanov
99
Jevhen Zadoja
(do 109')
9
Denis Antjuh
(do 90'+4')
7
Volodimir Lisenko
(do 71')
Pričuvni igrači
11
Jevhen Seleznjov
71'
22
Denis Kostišin
85'
10
Jevhen Morozko
90'+4'
48
Pavlo Orihovski
109'
Trener
 

Nogometaši Rijeke su nakon velike borbe i čvrste utakmice protiv Kolosa ipak uspjeli proći dalje, a junak je Joao Escoval koji je u praktički nemogućim uvjetima za igru zabio gol u 103. minuti nakon što u čvrstih 90 minuta nije bilo golova.

Simon Rožman je najavljivao čvrstog suparnika i tešku utakmicu, a baš smo to i dobili jer susret nije bio neka ljepotica, a to je još pogoršao pljusak koji se nadvio nad Rujevicu pred kraj regularnog dijela susreta.

Ukrajinci su se od početka postavili vrlo čvrsto, ali se ipak Rijeka nametnula nešto ofenzivnije, iako nije uspjela probiti blok gostiju. Kolos je pokušao visokim pritiskom kojem se Rijeka othrvala, ali do prilike ne dolazi u početnoj fazi.

Najbolji priliku bilježimo u 13. kad je probao Čerin, a onda i u 15. kad iz kornera direktno pokušava Murić, ali Volimets dobro reagira i sve čisti te održava nulu nakon početne faze susreta.

Kako je vrijeme prolazilo do kraja prvog dijela, Rijeka je padala pa i gosti pokušavaju s manjim pritiskom nakon pola sata igre, ali bez uspjeha. Najbolju šansu je Kolos imao iz prekida u 42. minuti kad je Novak bio na povratnoj lopti, ali puca preko vrata.

Prvu dobru priliku u drugom dijelu imamo tek u 57. minuti kad je Pavičić iskoristio grešku obrambenog igrača te je pucao s desetak metara, ali ravno u Volimetsa. Samo minutu kasnije odgovara i Kolos, pucao je Bogdanov iz dobre pozicije, ali je to učinio dosta loše.

U periodu od 70. do 80. minute Rijeka igra možda i najbolje minute susreta i ne koristi dvije fantastične prilike. U 70. je Andrijašević poslužio Lončara koji puca s ruba 16 metara, ali preko gola. Samo tri minute kasnije u svom debiju nakon kornera sjajnu šansu ima Sandro Kulenović, ali puca kraj vrata.

U 90. minuti Kolos promašuje šansu utakmice. Priliku za matiranje domaćina imao je Seleznov koji je pobjegao svima i dobio loptu na petercu, ali se spetljao i na kraju pucao preko vrata iako su svi već počeli upisivati gol.

U posljednjih 15 minuta je na Rujevici počeo i pljusak pa se teren natopio i ide se u produžetke s rubno regularnim uvjetima za igranje. U produžetku od igre nismo vidjeli ništa jer je teren bio nemoguć za igru, ali je Rijeku ipak pomazila sreća.

U 103. minuti je korner izveo Murić, a loptu je glavom spustio Andrijašević do Joaoa Escovala koji puca iz prve, a lopta se odbija od grede i u mrežu. U drugom je produžetku u 115. minuti do gola došao i sam Andrijašević.

Došlo je do toga na poprilično bizaran način, jer je vrataru gostiju lopta ispala iz ruku pred Kulenovića koji puca po podu, ali se lopta na natopljenom terenu zaustavlja pred crtom. Dotrčao je zato Andrijašević i pogodio praznu mrežu iz blizine.

Uspjela je tako Rijeka uz ogromnu potrošnju stići do prolaska u play-off, a do skupina Europske lige joj stoji još jedna prepreka. Riječani će ići u goste Kopenhagenu.

Europska liga, treće pretkolo:
Rijeka - Kolos 2:0 (0:0)

Europska liga, kvalifikacije

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!