Europska liga, kvalifikacije, 3. pretkolo, 24.09.2020, 19:00 h, Eleda Stadion, Malmö
Suci: Francois Letexier (Francuska)
Malmö
Malmö
Isaac Kiese Thelin 5', 17'
Adi Nalić 31'
Eric Larsson 52'
Soren Rieks 72'
5:0(3:0) Lokomotiva
Lokomotiva

Lokomotiva ponižena u Švedskoj, Malmö slavio s 5:0

Matej Kačan • četvrtak, 24.09.2020.
Lokomotiva ponižena u Švedskoj, Malmö slavio s 5:0
Foto: Pixsell

Nogometaši Lokomotive nisu uspjeli dohvatiti play-off Europske lige. Nisu Lokosi bili ni blizu jer ih je švedski Malmö ponizio kod kuće s visokih 5:0...

Malmö
Lokomotiva
30
Marko Johansson
2
Eric Larsson
15
Anel Ahmedhodžić
24
Lasse Nielsen
32
Jo Inge Berget
19
Erdal Rakip
(do 63')
6
Oscar Lewicki
3
Jonas Knudsen
(do 46')
22
Adi Nalić
7
Isaac Kiese Thelin
5
Soren Rieks
(do 76')
Pričuvni igrači
4
Behrang Safari
46'
20
Bonke Innocent
63'
39
Amin Sarr
76'
Trener
Jon Dahl Tomasson
10
(do 69')
36
(do 75')
59
(do 85')
Pričuvni igrači
Trener
Goran Tomić

Vrlo neslavno nogometaši Lokomotive završavaju europsku priču koju su izborili prošlosezonskom bajkom. Nakon što ih je u Kranjčevićevoj svladao Rapid u Ligi prvaka, Lokosi su teško stradali na gostovanju u Švedskoj.

Već od početka se vidjelo da nova momčad Gorana Tomića u ovakvom stanju nije ni izbliza dorasla protivniku. Nisu Lokosi krenuli u bunkeru, već su probali odigrati neku vrstu visokog pritiska i napasti, ali su brzo svi planovi pali u vodu.

Poveo je domaćin već u petoj minuti nakon dobre akcije po desnoj strani gdje je loptu dobio Rieks koji ubacuje na peterac, a tamo Thelin skreće loptu u gol za rano vodstvo.

Nije na tome stao Malmö, nastavio je nizati šanse i raditi pritisak i nakon pogotka pa udvostručenje vodstva dolazi već u 16. minuti. Akcija je vrlo slična prvom pogotku, a i egzekutor je isti pa Thelin iza leđa zadnje četvorke Lokosa prima loptu i mirno završava.

Ni nakon drugog gola nema spuštanja noge s gasa za Šveđane, a Lokomotiva doslovno ne može izaći sa svoje polovice. Gotovo u svakom napadu imamo neku gužvu pred golom Lokosa, a nakon pola sata igre je 3:0 kad Malmö opet izigrava desnu stranu, a sam je ovaj put Nalić koji malo van peterca zabija povratnu loptu.

Nemoćna je Lokomotiva jedva čekala posljednji zvižduk u prvom dijelu koji je i stigao pri tih 4:0, ali već početak drugog dijela donosi novu nevolju. Nije ništa bolje Lokomotiva zaigrala na početku drugog poluvremena. Zato domaćin povećava vodstvo u 52.

Opet je kobna ta desna strana Šveđana, a lijeva Lokomotivine obrane. Ovaj put je strijelac doslovno desni bek Larsson koji je probio sve do ruba 16 metara te je sjajno potegnuo u sam kut za 4:0.

Očito se i Tomić pomirio s porazom jer nije pokušao nešto mijenjati, a i momčad mu je gotovo pa potpuno odustala od ikakvog napada. Nije to donijelo veliku promjenu na terenu jer ni do tad Lokosi nisu pokazali ništa, a na ulasku u zadnjih 20 minuta imamo novi gol.

Ovaj put je strijelac Rieks koji je asistenciji za prvi gol dodao i asistenciju, a opet je Lokomotivina obrana ispala gotovo pa amaterska i strijelac se našao sam na pet metara ispred nemoćnog Hendije koji po peti put mora po loptu u mrežu.

U samoj završnici je i Lokomotiva par puta krenula naprijed pa vidimo pokoji opasniji centaršut, ali i prvi udarac u okvir gola domaćina, ali bez većeg uspjeha i to je uvjerljiv poraz za Lokomotivu i kraj europskog puta.

Europska liga, treće pretkolo:
Malmö - Lokomotiva 5:0

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Europska liga, kvalifikacije

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!