Košarka

LA Lakersi pobjedom u četvrtoj utakmici doveli Denver pred vrata ispadanja

Branimir Korać • petak, 25.09.2020.
LA Lakersi pobjedom u četvrtoj utakmici doveli Denver pred vrata ispadanja

Treći put u ovom doigravanju Denver Nuggetsi našli su se pred ispadanjem. Ovaj put u finalnoj seriji Zapada gube 3-1 od LA Lakersa...

Denver Nuggets - LA Lakers 108:114 (1-3)

Dva puta su Denver Nuggetsi uspjeli okrenuti 1-3 u ovosezonskom doigravanju, ali sada su možda i pred najtežim poslom. Ovaj put zaostaju 3-1 protiv najtežeg protivnika dosad i definitivno im neće biti lako. Pokazali su da to mogu okrenuti, prvi su u povijesti koji su to uspjeli napraviti dva puta zaredom, ali koliko je realno da to naprave i treći put u nizu.

Lakersi su slavili u četvrtoj utakmici 114:108 i nalaze se u komotnoj situaciji, ponajprije jer su puno svježiji od Nuggetsa. Denver iza sebe ima jednostavno previše utakmica u ovom doigravanju, neki igrači su već potpuno iscrpljeni i teško je za očekivati da će u ovakvom stanju napraviti novi podvig.

Baš zato je ova utakmica bila posebno važna, Denver je morao do pobjede kako bi smanjio pritisak i uspio se vratiti u seriju svjestan kako će jako teško Lakerse svladati u naredne tri utakmice zaredom.

Međutim nije išlo, Lakersi su bili bolji, napravili su mali manevar krenuvši s Dwightom Howardom u petorci umjesto Javaleja McGeeja i jednostavno su donijeli pobjedu.

Od početka su stvari išle smjerom kojim su se Lakersi nadali i vrlo rano su stekli prednost. Stečenu prednost su uspjeli održavati te je na drugoj strani uglavnom Jamal Murray bio aj koji je sprječavao Lakerse da prerano dovrše posao u ovom susretu i odjure na preveliku razliku.

LA je nakon 14:12 konstantno bio u vodstvu i nije dopustio Nuggetsima nijedno poravnanje, a početkom zadnje dionice jednom su došli na poen zaostatka i bilo je to najbliže što su se približili.

Najbolji kod Lakersa bili su Anthony Davis s 34 poena i pet skokova, LeBron James je dodao 26 poena, devet skokova i osam asistencija, a Howard 12 poena i 11 skokova.

Kod Nuggetsa Murray je bio na 32 poena i osam asistencija, a Jerami Grant je upisao 17 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!