Košarka

Braća Rudež nisu uspjela, u Ligu prvaka idu Keravnos i Tsmoki

Matej Kačan • četvrtak, 24.09.2020.
Braća Rudež nisu uspjela, u Ligu prvaka idu Keravnos i Tsmoki
Foto: Pixsell

Odigrana su finala kvalifikacija za košarkašku Ligu prvaka u grupama B i D, a do nastupa u glavnom ždrijebu natjecanja nisu došla braća Rudež u Groningenu koji je u završnici poražen od Keravnosa...

Iako su imali veliku priliku, Damjan i Ivan Rudež nisu s Groningenom došli do glavnog ždrijeba košarkaške Lige prvaka. Groningen je u finalu razigravanja u kvalifikacijskoj grupi B bio u igri do samog kraja protiv Keravnosa, ali je poražen.

Susret na jako mali broj poena ušao je u posljednju dionicu potpuno poravnat, ali su u posljednjim sekundama Ciprani bolje pogađali slobodna bacanja, dok nizozemska momčad nikako nije uspijevala postići neke ključne poene pa Keravnos slavi s tijesnih 60:57.

Kod pobjednika je jedini dvoznamenkasti i uvjerljivo najbolji igrač bio Brandon Rozzell s 18 poena, dok se kod Rudežove momčadi istaknuo Jarred Jackson s 15. Damjan Rudež je odigrao 32 minute, ali uz jako slabih 1/9 iz igre u 2/2 bacanja za tek četiri poena, tri skoka i dva dodavanja.

Drugi je susret ipak bio nešto mirniji i uvjerljiviji. Neptunas je protiv Tsmokija iz Minska vodio nakon deset minuta s 15:12, ali Bjelorusi okreću i do poluvremena vode dva razlike, a u drugom poluvremenu dopuštaju Neptunasu tek 23 poena za pobjedu 69:59.

Maksim Salash je s 18 vodio pobjednike, a poen manje je dodao Kris Clyburn. 12 je kod poraženih zabio Matas Jogela, a dva manje je ubacio Norbertas Giga.

Košarkaška Liga prvaka, finale kvalifikacija:
Keravnos - Groningen 60:57
Tsmoki - Neptunas 69:59

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!