Automoto

Bivši šef Ferrarija postaje čelnik Formule 1

Matej Kačan • petak, 25.09.2020.
Bivši šef Ferrarija postaje čelnik Formule 1

Bivši šef ekipe Ferrarija, a trenutni glavni operativac Lamborghinija Stefano Domenicali postaje novi predsjednik i izvršni direktor Formule 1, a svoju će dužnost preuzeti u siječnju...

Početkom 2021. godine će Formula 1 imati novog čelnika, a mjesto predsjednika organizacije i glavnog izvršnog operativca će preuzeti 55- godišnji Talijan Stefano Domenicali. Domenicali ima jako bogat životopis koji sjajno odgovara funkciji na koju je izabran.

Domenicali je trenutno glavni izvršni operativac u Lamborghiniju, a u Ferrariju je bio šef F1 tima od 2008. do 2014. Nakon toga blisko surađuje s Volkswagen grupom, a obnaša i dužnost u vrhu komisije u FIA-i.

On će zamijeniti Chasea Careyja koji je na toj poziciji od 2017., a on ne odlazi iz organizacije, već će uzeti mjesto u odboru koje nema izvršne funkcije. Carey odlazi nakon što je efektivno zaključao budućnost Formule 1 na sljedećih pet godina.

Potpisani su ugovori sa svim ekipama koje će činiti grid, a izglasane su i promjene pravila u budućnost pa novo vodstvo neće imati nekog velikog utjecaja na izgled sporta u narednih nekoliko godina.

"Uzbuđen sam što se priključujem Formuli 1, organizaciji i sportu koji su uvijek bili dio mog života. Posljednjih šest godina u Audiju i Lamborghiniju su mi dali širu perspektivu i iskustvo koje ću donijeti u Formulu 1", kazao je Domenicali čije su imenovanje F1 ekipe dočekale s pozitivnim reakcijama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!