Tenis

Dodig i Pavić preko Mektića do finala Hamburga

Matej Kačan • petak, 25.09.2020.
Dodig i Pavić preko Mektića do finala Hamburga

U hrvatskom polufinalu ATP turnira u konkurenciji parova je puna hrvatska kombinacija Ivan Dodig i Mate Pavić svladala Wesleyja Koolhofa i Nikolu Mektića s 2-0 u setovima za finale...

Prije polufinala parova na ATP turniru u Hamburgu je bilo jasno da će hrvatski tenis imati barem jednog predstavnika u finalu jer se međusobno sastala potpuno hrvatska kombinacija i par gdje je polovicu činio Hrvat.

Na kraju ispada da će u finalu ipak igrati dvojica Hrvata jer su Ivan Dodig i Mate Pavić svladali Wesleyja Koolhofa i Nikolu Mektića. Trebalo je za to Dodigu i Paviću tek nešto više od sat vremena i dva seta.

Početna četiri gema sigurnih servisa prvi razbijaju Pavić i Dodig oduzimanjem servisa za 3:2, ali Mektić i Koolhof odmah vraćaju na 3:3. No, hrvatski par još jednom radi break za 4:3, brani ga za 5:3 i dolazi do prvog seta sa 6:4 za 36 minuta.

Drugi je set krenuo slično, sa sigurnim servisima do 2:2 kad opet Dodig i Pavić rade break za 3:2. I naredni gemovi su imali šansu da se odigraju slično kao u prvom setu, ali se break lopte brane pa hrvatski par zadržava prednost za 4:2, a onda i 5:3.

Imali su tad Mektić i Koolhof posljednju šansu za povratak u meč kad su na 5:4 i servisu za meč imali 30:40 i break loptu, ali Pavić i Dodig okreću te spašavaju i to, a onda koriste i prvu meč loptu za 6:4, pobjedu i finale.

U finalu Pavić i Dodig čekaju bolji par iz dvoboja Jean-Juliena Rojera i Horije Tecaua te Johna Peersa i Michaela Venusa koji se igra u subotu poslijepodne.

ATP Hamburg, polufinale parova:
Ivan Dodig/Mate Pavić - Nikola Mektić/Wesley Koolhof 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!