Košarka

Real Madrid i Joventut do druge pobjede, težak poraz Gran Canarije

Branimir Korać • subota, 26.09.2020.
Real Madrid i Joventut do druge pobjede, težak poraz Gran Canarije

Odigrana su još četiri susreta drugog kola Lige Endese, a nijedan nije donio posebna uzbuđenja. Sva četiri okončana su bez neizvjesne završnice...

Valencia je stigla do prve pobjede slaveći na svom parketu protiv Andorre s glatkih 91:76. Uvjerljiva pobjeda izborena je u zadnjoj dionici, a dotad su se gosti jako dobro držali i nisu dopustili domaćinu da se odvoji.

Martin Hermannsson s 14 poena te s po 13 Nikola Kalinić i Klemen Prepelič pedvodili su Valenciju. U Andorrinom sastavu Tyson Perez ubacio je 18 poena.

Real Madrid nije imao nikakvih problema protiv Zaragoze. Snažno je krenuo pa su se gosti malo približili, ali kada god je trebalo dodati gas, igrači Reala to su i napravili te su lakoćom kontrolirali dvoboj.

Fabien Causeur bio je prvo ime utakmice s 25 poena (5/11 trica), a pratio ga je Rudy Fernandez sa 16 poena (5/6 trica). Madriđani su za tri poena šutirali 19/34.

Rasheed Sulaimon kod gostiju je ubacio 18 poena, a Nico Brussino dodao je 15 poena.

Neprepoznatljiva Gran Canaria teško je stradala u gostima kod San Pablo Burgosa. Potpuna katastrofa i poraz 92:60 uz posebno tragičnu igru u prve tri četvrtine u kojima je Gran Canaria ukupno ubacila tek 34 poena.

Dejan Kravić ubacio je 20 poena, a Thad McFadden 15. Kod Gran Canarije Jacob Willey ubacio je 14 poena.

Visoku pobjedu upisao je i Joventut koji je u gostima nadigrao Real Betis sa 78:57. Ključan je bio ulazak u drugo poluvrijeme, kod gostiju je bio odličan i susret je vrlo brzo riješen.

Simon Birgander predvodio je goste s 13 poena, 12 je dodao Pau Ribas, a devet Ante Tomić. U domaćem sastavu Yakuba Ouattara ubacio je deset poena.

ACB liga, drugo kolo:
Valencia - Morabanc Andorra 91:76
Real Madrid - Zaragoza 102:83
San Pablo Burgos - Gran Canaria 92:60
Real Betis - Joventut 57:78

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!