Košarka

Maccabi i službeno potpisao Bendera

Matej Kačan • nedjelja, 27.09.2020.
Maccabi i službeno potpisao Bendera

Hrvatski krilni centar Dragan Bender i službeno je potpisao ugovor s Maccabijem iz Tel Aviva. Ugovor je na tri mjeseca, ali ima i opciju produženja do kraja sezone...

Hrvatski krilni centar Dragan Bender se i službeno vratio iz NBA u Europu. On je potpisao za Maccabi Tel Aviv te se tako pridružio drugom Hrvatu koji se također vratio iz NBA u Izrael, Anti Žižiću.

Benderov ugovor je ipak na tri mjeseca, odnosno do početka NBA sezone koja bi trebala krenuti početkom 2021. godine, ali postoji opcija produženja do kraja sezone ako obje strane budu zadovoljne suradnjom i ako Bender ne bude imao zadovoljavajući NBA angažman.

Bender je prije pauze zbog koronavirusa ušao u dobru formu u dresu Golden State Warriorsa za koje je bilježio devet poena i malo manje od šest skokova za 21.7 minutu po utakmici u devet susreta s Warriorsima.

No, Golden State nije pozvan u balon na Floridi pa je Bender bez utakmice još od ožujka i u Europi će u najmanju ruku brusiti formu jer će do siječnja proći 10 mjeseci bez utakmice za momčadi s dna NBA lige.

"Povratak u Tel Aviv i Maccabi sigurno budi osjećaj povratka u moj drugi dom. Želim pomoći klubu i iskoristiti svoje iskustvo iz posljednje četiri godine. Nakon razgovora s trenerom sam odlučio da želim doći i ovo je šansa za reći da želim bolja vremena u kojima ćemo se moći pridružiti navijačima Maccabija u dvorani i uživo ih učiniti sretnima", kazao je Bender po povratku u Izrael.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!