Tenis

Borna Ćorić kiksao na startu Roland-Garrosa i ispao od Slovaka Gombosa

Mihaela Bradovski • nedjelja, 27.09.2020.
Borna Ćorić kiksao na startu Roland-Garrosa i ispao od Slovaka Gombosa

Razočaravajuć nastup za Bornu Ćorića u prvom kolu Roland-Garrosa. Protivnik mu je bio Norbert Gombos, 106. igrač svijeta, a Ćorić je uz puno pogrešaka upisao poraz u četiri seta...

Puno više očekivao je Borna Ćorić od ovog Roland-Garrosa. Ždrijeb nije bio loš, dapače, Norbert Gombos je poželjan protivnik na startu, ali Slovak je to demantirao i slavio je sa 6:4, 3:6, 6:3, 6:4.

Borna je puno griješio, imao je 45 neprisiljenih pogrešaka, a winnera tek 25, a Gombos je s druge strane imao jedan winner manje, ali i samo 28 neprisiljenih pogrešaka.

U prvom setu Gombos je došao do breaka u trećem gemu. Tu je stigao do 0:40, Borna je spasio ukupno četiri break lopte, no ne i petu i našao se u zaostatku. Do kraja seta nije bilo promjena, obojica su bili uvjerljivi na servisu i Ćorić je izgubio set sa 6:4.

Drugi set otišao je na stranu Ćorića koji je uspio u završnici seta napokon osvojiti servis protivnika i sa 6:3 vratiti se u meč te se činilo da će napokon meč krenuti u željenom smjeru.

I u treći set Borna je ušao dobro, poveo s 3:1 i tu kreće pad. Gombos uzima u nizu čak sedam gemova, osvaja treći set i dolazi do breaka u četvrtom. Ćorić je odmah prokockao 0:40 i nakon toga više nije bilo prave prilike. Šteta, Slovak ide dalje, a Borna prerano završava s nastupom.

Roland-Garros, prvo kolo:
Norbert Gombos (Slovačka) - Borna Ćorić (Hrvatska, 24) 6:4, 3:6, 6:3, 6:4

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!