Tenis

Dodig i Pavić poraženi u finalu Hamburga, Rubljov slavio u singlu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 27.09.2020.
Dodig i Pavić poraženi u finalu Hamburga, Rubljov slavio u singlu

Ivan Dodig i Mate Pavić nisu uspjeli osvojiti titulu u Hamburgu, u finalu su ih zaustavili John Peers i Michael Venus. U singlu je pobjedu uzeo Andrej Rubljov koji je bio bolji od Stefanosa Tsitsipasa...

Krenuo je Roland-Garros, a dok se u Parizu odigravaju već prvo mečevi prvog kola, turnir u Hamburgu se tek završavao.U finalu konkurencije parova bili su i hrvatski tenisači Ivan Dodig i Mate Pavić.

Oni su u finalu igrali protiv Johna Peersa i Michaela Venusa i nisu uspjeli doći do pobjede. Peers i Venus slavili su u dva seta sa 6:3, 6:4.

Hrvatski par imao je priliku u drugom setu, poveo je s 3:0, ali nakon toga potpuno je stao, Peers i Venus uzimaju pet gemova zaredom i na kraju odnose pobjedu.

U singlu je nakon skoro dva i pol sata borbe Andrej Rubljov u tri seta svladao Stefanosa Tsitsipasa. Rus je slavio preokretom, Tsitsipas je imao pobjedu u rukama, ali nije uspio završiti meč.

U trećem setu Grk je vodio 5:3, imao servis za meč, ali u zadnja četiri gema uhvatio je ukupno samo tri poena, Rubljov je odigrao fantastično i odnio pobjedu.

Rubljovu je to peta titula u karijeri, u siječnju je osvojio zadnju kada je slavio u Adelaideu finalnom pobjedom protiv Lloyda Harrisa.

ATP Hamburg, finale parova:
John Peers/Michael Venus (Australija/Novi Zeland) - Ivan Dodig/Mate Pavić (Hrvatska/Hrvatska) 6:3, 6:4

ATP Hamburg, finale:
Andrej Rubljov (Rusija, 5) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 2) 6:4, 3:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!