Košarka

Simon dobro krenuo u turskom prvenstvu, Tomasu poraz na startu

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.09.2020.
Simon dobro krenuo u turskom prvenstvu, Tomasu poraz na startu
Foto: Pixsell

Proteklog vikenda krenulo je i tursko košarkaško prvenstvo, a u akciji su bila dvojica hrvatskih igrača. Kruno Simon upisao je pobjedu, a Marko Tomas poraz...

Anadolu Efes i Fenerbahče krenuli su u novu sezonu turskog prvenstva pobjedama. Nakon preduge stanke ponovno su bili u odradili natjecateljsku utakmicu, a zvučniju pobjedu upisao je Efes.

Momčad Krune Simona slavila je protiv Galatasaraya s 80:56. U jednosmjernom dvoboju nije bilo nikakve dvojbe tko je bolji i tko će na kraju slaviti, a Simon je bio drugi strijelac Efesa.

Hrvatski reprezentativac odradio je 24 minute i za to vrijeme ubacio 12 poena, no uz dosta loš šut iz igre, 0/5 za dva, 3/5 za tri, 3/3 slobodna. Simon je uhvatio i pet skokova te podijelio pet asistencija.

Fenerbahče je također imao jednostavan posao i to protiv Ormanspora kojeg je svladao sa 105:72. Sjajnu utakmicu odigrao je Nando De Colo koji je ubacio 22 poena, a Fener je odmah pokazao kako očekuje dobru sezonu.

Dobar početak sezone nije imao Marko Tomas koji je s Gaziantepom poražen kod Afyona 78:70. Gosti su izgubili kontrolu nad susretom početkom drugog dijela i nakon toga Afyon je konstantno bio u prednosti i kontrolirao situaciju na parketu.

Marko Tomas kod gostiju je za 24 minute ubacio sedam poena (2/4 za dva, 1/4 za tri) uz četiri uhvaćena skoka.

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!