Nogomet

Bjelica: 'Ovlasti koje imam u Osijeku, u Dinamu nisam imao'

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.09.2020.
Bjelica: 'Ovlasti koje imam u Osijeku, u Dinamu nisam imao'
Foto: Pixsell

Nenad Bjelica preuzeo je kompletnu sportsku politiku Osijeka na sebe, dobio je ogromnu odgovornost i obvezao se na velik posao, ali čini se kako jako dobro pliva u svemu tome...

Nenad Bjelica posložio je stvari u Osijeku kako želi, preuzeo je odgovornost i radi na dizanju kluba i momčadi. Dolazak u Osijek možda je za neke bio iznenađenje, ali Bjelica je svoj klub vidio kao vrlo dobru opciju za nastavak karijere.

"Volim odgovornost, volim donositi odluke, nemam problema s time i ja iza svojih odluka stojim. U svakom slučaju znam s kim imam posla u Osijeku u ovoj ulozi, sa samim sobom. Nije to meni nikakav problem. Isto tako, vratio sam se u svoj klub, u svoj grad, a to mi nije nikakav problem. Osijek je klub koji ima jako zdrav i ambiciozan projekt. Vlasnici su izuzetno ambiciozni. Nakon nekoliko godina ulaganja procijenili su da sa mnom mogu napraviti iskorak. Brzo smo se dogovorili. Dali su mi velike ovlasti, mogućnost da dovedem svoje pomoćnike, dobru financijsku ponudu, projekt na tri godine… Svi znamo da se u Osijeku gradi stadion, veliki sportski centar. Znači, raste sve i zbog svega toga je meni Osijek bio vrlo kvalitetna opcija. Brzo smo se sve dogovorili. Od ponedjeljka do subote kad sam bio predstavljen. U ponedjeljak sam prvi put pričao s gospodinom Sakaljem i to je bio moj prvi kontakt s njim. Brzo smo našli zajednički jezik. Detalje smo dogovorili u Zagrebu u četvrtak i petak na obostrano zadovoljstvo. Dobio sam velike ovlasti u klubu, sve ovlasti u sportskom sektoru, ne samo što se tiče prve momčadi već i škole, te skautske službe, kao i one liječničke. Zadovoljan sam i sretan. Da, imam velike ovlasti, to je istina, ali kažem, nemam problem s time. Prošao sam to kroz klubove u kojima sam bio. Negdje sam imao takve ovlasti, negdje sam imao manje. Mogu se prilagoditi na sve. Ovdje su ljudi zahtjevali da budem ja taj koji će određivati sportsku politiku kluba. Radimo na tome svakodnevno", kaže Bjelica za net.hr.

U Dinamu takve ovlasti nije imao iako su u početku neki igrači došli na njegov zahtjev.

"Nisam, daleko od toga. U prvom godini sam imao, onako, dosta velike ovlasti što se tiče dovođenja igrača. Međutim, kasnije je sve to bilo sve manje i manje. Što se tiče omladinske škole, nisam tu vodio takvu riječ. Ali kažem, oko dovođenja igrača, prvo ono ljeto kada sam došao, onda su na moje inzistiranje došli neki igrači tipa Leovac, Kadzior, Dilaver, na njima sam inzistirao. Poslije to i nije baš bio slučaj."

Bjelica je prokomentirao i Mamićeve tvrdnje kako se čuje s Dinamovim igračima te ih je prozvao destabilizacijom kluba.

"Iskreno, ne bih to više htio spominjati zato što se to pogrešno interpretira. Mogu samo reći da mene dečki zovu. Ali, svatko sudi po sebi. Vjerojatno Zoran Mamić sudi po sebi jer bi on vjerojatno suprotno radio… Ma neću u biti ništa govoriti, neću ništa kazati o tome. Jako su mi dragi ti momci. Ponekad me nazovu. Ja ih ne destabiliziram, ne zovem nikoga. Oni se meni nekad jave, onako prijateljski. Preživio sam s njima ipak dvije godine. Nije to samo s igračima iz Dinama nego i s igračima iz Lecha, Spezije, pa nikog ne destabiliziram s njihovim pozivima meni."

Nije tajna da je Bjeličin san voditi i hrvatsku reprezentaciju. To trenutno nije tema.

"To treba pitati odgovorne u HNS-u. To nije pitanje za mene. Imam ugovor s Osijekom na tri godine i idem s tom pretpostavkom da ću tu raditi tri godine, da ću s Osijekom osvojiti koju titulu, HNL ili Kup. To mi je veliki cilj. Hoće li doći ponuda iz HNS-a za izbornika, to će pokazati vrijeme. Naravno da svakom treneru je to velika čast, velika privilegija. No, u ovom trenutku imamo odličnog izbornika koji radi dobar posao. I svi mu trebamo biti maksimalna podrška u svemu što radi, da ostvari s reprezentacijom dobar rezultat na Euru."

Više o drugim temama pročitajte na net.hr.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!