Tenis

Lorenzo Giustino prošao dalje nakon maratona od šest sati

Matej Kačan • ponedjeljak, 28.09.2020.
Lorenzo Giustino prošao dalje nakon maratona od šest sati
Foto: Pixsell

U ponedjeljak je odigrano još nekoliko susreta prvog kola Roland-Garrosa koji su donijeli mnoštvo iznenađenja i maratonskih drama od kojih se izdvaja meč Moutet - Giustino...

Definitivni heroj prvog kola Roland-Garrosa je Talijan Lorenzo Giustino. Kvalifikant je izbacio Francuza Corentina Mouteta nakon maratonskog meča od pet setova, šest sati i čak 34 gema u petom setu.

U susretu koji je krenuo nakon 15 sati i završio navečer nešto prije 22 sata, 157. igrač svijeta Giustino je okrenuo 0-1 u setovima nakon 6:0, a za to su mu trebala dva tie-breaka nakon čega je Moutet izjednačio na 2-2. Uslijedila je drama u petom setu koji je trajao čak tri sata i 34 gema.

Nakon seta koji je trajao gotovo polovicu trajanja cijelog meča, Giustino je propustio meč loptu pri 8:7, da bi iskoristio onu pri 17:16 nakon drame i više izgubljenih servisa sa svake strane.

U srpskom dvoboju je veliko iznenađenje počinio Nikola Milojević koji je kao kvalifikant svladao Filipa Krajinovića koji je stigao na turnir kao 26. nositelj u sjajnoj formi. Četiri seta su trebala Milojeviću za preko tri sata za 6:4, 3:6, 6:3, 6:1.

Od nositelja je ispao i Hubert Hurkacz koji je za preko četiri i pol sata igre izgubio od Tennysa Sandgrena sa 7:5, 2:6, 4:6, 7:6 i 11:9 u dramatičnom petom setu. Problema nisu imali Karen Hačanov ni Pablo Carreno-Busta, dok je neugodno iznenađenje doživio Gael Monfils.

Francuz je izgubio od Kazahstanca Alexandera Bublika sa 6:4, 7:5, 3:6 i 6:3, a šok je u posljednjem meču dana doživio i Daniil Medvedev. Četvrti nositelj je poražen od Martona Fucsovicsa s 3-1 za tri sata i 20 minuta igre.

Još je nekoliko poznatih imena ispalo. Svoj put porazom od Nijemca Altmaiera završava Feliciano Lopez, dok je od lucky losera Galana Riverosa ispao Britanac Norrie. Uspješni su zato bili 30. nositelj Jan-Lennard Struff te Argentinac Guido Pella.

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!