Tenis

Pera u drugom kolu Roland-Garrosa, ispale Keys i Vondroušova

Matej Kačan • ponedjeljak, 28.09.2020.
Pera u drugom kolu Roland-Garrosa, ispale Keys i Vondroušova

Ponedjeljak u prvom kolu Roland-Garrosa u ženskoj konkurenciji je donio mnoštvo zanimljivih mečeva i neka manja iznenađenja, a izdvajamo pobjedu američko-hrvatske tenisačice Bernarde Pere...

Jedno od većih iznenađenja prvog kola ženske konkurencije u Roland-Garrosu je ispadanje 12. nositeljice Madison Keys. Amerikanka je sa 6:3 i 7:6 poražena od Kineskinje Shuai Zhang. Uz nju, svoj nastup je odmah završila i 15. nositeljica Marketa Vondroušova koja je protiv Ige Swiatek dohvatila tek tri gema i izgubila sa 6:1 i 6:2.

Hrvatska tenisačica koja nastupa pod zastavom SAD Bernarda Pera je našla svoje mjesto u drugom kolu. Zadranka je za sat i pol vremena sa 7:6 i 6:1 porazila Amerikanku Catherine Bellis.

Svoj je nastup u Parizu završila Njemica Angelique Kerber koja je s mjesta 18. nositeljice ispala od Slovenke Kaje Juvan. Juvan je bila vrlo sigurna i brza za sat vremena i osam minuta te dva puta po 6:3.

Boljeg uspjeha protiv Slovenke je bila 11. nositeljica Garbine Muguruza kojoj su trebala čak tri sata protiv Tamare Zidanšek koja je uzela drugi set i namučila Španjolku. Muguruza je slavila sa 7:5, 4:6 i 8:6 u dužem trećem setu.

Od nositeljica je uspješna bila Petra Kvitova sa 6:3 i 7:5 protiv Oceane Dodin. Nakon sporijeg početka je ritam uhvatila i Kiki Bertens protiv Katarine Zavatske s 2:6, 6:2 i 6:0.

Dvoboj dvije Ruskinje na bliskim pozicijama na WTA ljestvici je obećavao tijesnu borbu Svetlane Kuznjecove i Anastasije Pavljučenkove, a bolja je bila Pavljučenkova sa 6:1, 2:6 i 6:1.

Nakon nešto muka u prvim setovima koji su išli do tie-breaka su zamaha uhvatile Serena Williams i Elina Svitolina koje su s po 2-0 prošle u drugo kolo. Te sreće nije bila Karolina Mučova koja je poražena od Christine McHale s 2-0.

Uspješne su bile i Talijanke Paolini i Errani koje su bile zvijezde turnira u Palermu kad se ženski tenis napokon vratio. One se i dalje dobro snalaze pa je Paolini svladala Španjolku Zadoinov sa 6:4 i 6:3, dok je Errani deklasirala Portorikanku Puig sa 6:2 i 6:1.

25. nositeljica turnira Amanda Anisimova nije imala problema protiv Tamare Korpatsch. Njemica je uhvatila tek dva gema u sat vremena te iz turnira ispada sa 6:2 i 6:0.

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!