Tenis

Sock se probio u drugo kolo, Fognini i Auger-Aliassime zaustavljeni

Matej Kačan • ponedjeljak, 28.09.2020.
Sock se probio u drugo kolo, Fognini i Auger-Aliassime zaustavljeni

Prvo kolo Roland-Garrosa u ranijim terminima u ponedjeljak je donijelo nekoliko većih iznenađenja, a posebna je priča pokušaj povratka Jacka Socka u tenisku elitu nakon tri godine muke...

Američki tenisač Jack Sock koji već tri godine muku muči s formom u singlu i raznim ozljedama koje su mu donijele pad iz Top 10 na ATP ljestvici do tek 310. mjesta, počinio je veliko iznenađenje u prvom kolu Roland-Garrosa.

Neke bolje dane je Sock najavio pobjedom protiv sunarodnjaka Reillyja Opelke te se tako nakon uspješnih kvalifikacija plasirao u drugo kolo. Opelka nije pružio veliki otpor pa je Sock 36. tenisača svijeta svladao sa 6:4, 6:4, i 6:3.

Iznenađenje s 3-0 u setovima je počinio i Yoshihito Nishioka. On je za nešto više od dva i pol sata igre iz turnira izbacio Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea koji je u Pariz stigao kao 19. nositelj. Bilo je 7:5, 6:3 i 6:3 za Japanca.

14. nositelj Fabio Fognini nastavlja sa svojom promjenjivom formom i uvijek od Talijana očekujemo da svakog može svladati na dobar dan, ali i da može ispasti od svakog. Tako je bilo i protiv Mikhaila Kukuškina koji je slavio s 3-1 u nešto manje od tri sata igre, a psihološko stanje Talijana ocrtava četvrti set koji je Kukuškin uzeo sa 6:0 za pobjedu.

Mnogo muke je prošao i drugi Talijan, 46. igrač svijeta Lorenzo Sonego. Njega je kvalifikant Emilio Gomez odveo u pet setova i preko četiri sata igre, ali je Sonego slavio sa 6:7, 6:3, 6:1, 6:7 i 6:3.

Casper Ruud je svoju dobru formu na zemlji prenio iz Hamburga u Pariz pa u prvom kolu nije imao problema protiv Japanca Yuichija Sugite. Norvežanin je Sugiti dozvolio tek četiri gema i sve je riješio za sat i pol igre.

Uspješni su bili i domaći predstavnici Gaston i Herbert, Čeh Vesely te Španjolac Martinez, kao i Amerikanci Paul i McDonald.

Za dva sata je sve riješio i drugi nositelj Rafael Nadal. Nesreću da u prvom kolu naleti na Kralja zemlje je imao Bjelorus Egor Gerasimov koji je u prva dva seta čak i pružio pristojan otpor tek je pa s dva puta po 6:4, ali je Nadal treći uzeo sa 6:2 za drugo kolo bez problema.

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!