Tenis

Hrvati u parovima ispali u Splitu, četvrtak donosi dva nastupa u singlu

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 30.09.2020.
Hrvati u parovima ispali u Splitu, četvrtak donosi dva nastupa u singlu

Hrvatski tenis ostao je bez predstavnika u konkurenciji parova na ATP Challengeru Split Open. Nakon Mate Delića koji je u utorak završio nastup izgubivši u paru s Peđom Krstinom, danas su poraze doživjela sva tri hrvatska para.

Na dobro posjećenom Centralnom terenu – koliko to može biti s obzirom na maksimum od 20 posto kapaciteta koliko smije biti popunjeno – Borna Gojo i Mili Poljičak odlično su igrali protiv Roberta Gallowaya i Hansa Hacha Verduga. Imali su servis za prvi set kod 6:5, potom i 6-4 u tie breaku, ali su ipak izgubili 7:6 (6), 7:6 (2) nakon što su i u drugoj dionici imali prednost 3:0.

Vrlo dobra braća Ivan i Matej Sabanov nažalost su također poražena od Maleka Jazirija i Pedra Souse (6:2, 4:6, 10-6), a za kraj dana pljesak su zaslužili mladi Marino Jakić i Karlo Krolo, inače dvojac iz domaćeg kluba TK Split 1950, koji su izgubili od puno iskusnijih i kvalitetnijih Tomislava Brkića i Viktora Troickog 6:2, 6:4.

U pojedinačnoj konkurenciji dobili smo prva dva četvrtfinalna para. To su Pedro Sousa i Tomas Martin Etcheverry te Francisco Cerundolo i Maximilian Marterer.

Prvi nositelj Sousa izbacio je Čeha Zdeneka Kolara 6:1, 3:6, 6:2. Kolar je nadoknadio minus od 3:1 u drugom setu, no u trećem je Portugalac ponovio igru s početka meča i bez većih problema došao do pobjede. Sousin „highlight” dosadašnjeg dijela sezone svakako je finale ATP turnira u Buenos Airesu gdje je izgubio od Caspera Ruuda, a u Splitu se nada bodovima koji ga mogu vratiti nadomak povratku u Top 100.

Njegov sljedeći suparnik Etcheverry deklasirao je Viktora Troickog 6:1, 6:1. Srpskom tenisaču nije pomogla ni podrška s tribina, protivnik je jednostavno bio prejak. Troicki je u jednom trenutku izgubio živce i slomio reket koji je kasnije jednom sakupljaču loptica poklonio kao suvenir. Argentinac Etcheverry je, pak, nastavio s dobrom formom iz Rumunjske gdje je prošlog tjedna na Challengeru igrao finale.

Drugi Argentinac Francisco Cerundolo također je briljirao porazivši Brandona Nakashimu, igrača kojeg vodi legendarni Pat Cash, 6:3, 6:1, dok je Marterer u pravom maratonu poslije dva sata i 45 minuta igre bio bolji od četvrtog nositelja Carlosa Tabernera. Ljevoruki Nijemac (ATP 267.) igra sa zaštićenim renkingom, a prije samo dvije godine bio je 45. na svijetu. Te je godine dogurao do osmine finala Roland Garrosa gdje je izgubio od Rafaela Nadala. Osvojio je šest Challengera, a kako igra, mogao bi daleko i u Splitu.

Četvrtak na Firulama donosi preostale mečeve drugog kola pojedinačne konkurencije, s nastupima dvojice domaćih aduta s pozivnicom. Na Centralnom terenu, u drugom meču iza 11 sati, Duje Ajduković nada se najvećoj pobjedi karijere protiv Martina Kližana, a nakon njih Borna Gojo tražit će prolaz protiv sedmog nositelja Botica Van de Zandschulpa iz Nizozemske. Prava je to pozivnica gledateljima da svrate do Firula I podrže naše momke.

ATP Challenger Split Open, 2. kolo
P. Sousa (Por, 1) – Kolar (Češ) 6:1, 3:6, 6:2
Marterer (Nje, PR) – Taberner (Špa, 4) 3:6, 7:5, 6:4
Cerundolo (Arg) – Nakashima (SAD) 6:3, 6:1
Etcheverry (Arg, SE) – Troicki (Srb) 6:1, 6:1

Parovi, 1. kolo
Gojo/Poljičak (Hrv, WC) – Galloway/Hach Verdugo (SAD/Mek) 6:7 (6), 6:7 (2)
I. Sabanov/M. Sabanov (Hrv) – Jaziri/P. Sousa (Tun/Por) 2:6, 6:4, 6-10
Jakić/Krolo (Hrv, WC) – Brkić/Troicki (BiH/Srb) 2:6, 4:6
Klahn/Polansky (SAD/Kan) – Džumhur/Petrović (BiH/Srb) 7:6 (4), 2:0 predaja Džumhur/Petrović
Goransson/Reese (Šve/SAD, 1) – Krueger/Menezes (SAD/Bra) 6:3, 6:4
Luz/Matos (Bra, 4) – Romboli/Zielinski (Bra/Polj) 7:6 (5), 4:6, 10-7

Raspored, četvrtak 1. listopada
Centralni teren (11 h)
Ferreira Silva (Por) – Kovalik (Svk, 2)
Kližan (Svk, 6) – Ajduković (Hrv, WC)
Gojo (Hrv, WC) – Van de Zandschulp (Niz, 7)

Teren Stella Artois (11 h)
Klahn (SAD, 3) – Giannessi (Ita)
Jaziri/P. Sousa (Tun/Por) – Martinez/Reyes-Varela (Ven/Mek, 2)
Ne prije 14: Goransson/Reese (Šve/SAD, 1) – Klahn/Polansky (SAD/Kan)

Teren OTP BANKA (11 h)
Luz/Matos (Bra, 4) – Galloway/Hach Verdugo (SAD/Mek)
Brkić/Troicki (BiH/Srb) – Huey/Lammons (Fil/SAD, 3)

Foto: Robert Pleško

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!