Tenis

Borna Gojo niti 24 sata nakon pobjede u osmini finala izborio i polufinale

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 02.10.2020.
Borna Gojo niti 24 sata nakon pobjede u osmini finala izborio i polufinale

Niti 24 sata nakon što je porazio Nizozemca Van de Zandschulpa, Borna Gojo pobijedio je i Alessandra Giannessija 6:3, 6:3 te se plasirao u polufinale Split Opena...

U vjetrovitim uvjetima na Centralnom terenu Firula splitski se tenisač na krilima podrške s tribina puno bolje snašao od ljevorukog Talijana, nekadašnjeg polufinalista Umaga i trenutno 172. tenisača svijeta. Gojo je vrlo dobro servirao, a u izmjenama je bio čvršći i sigurniji. Dominirao je do 6:3, 5:1, čak imao i meč-loptu na servisu Giannessija, a onda se malo zakompliciralo. Giannessi je nadoknadio jedan „break”, no na tome je i ostalo. Gojo mu je već u sljedećem gemu opet oduzeo servis i poslije 70 minuta igre osigurao prvo polufinale na Challengeru ove sezone.

"Dosta je puhalo, ali ja sam na Firulama često igrao po vjetru. Bolje sam se snašao. Baš me trener na zagrijavanju pitao kakav sam po vjetru, odgovorio sam mu da samo moram biti bolji od suparnika. Tako je i bilo", presretan je poslije meča bio 22-godišnji Splićanin koji će u subotnjem polufinalu protiv Pedra Souse (ATP 113) tražiti plasman u prvo finale na Challenger razini. Već sada je pobjedom nad Giannessijem osigurao najbolji renking karijere (254. mjesto), no ne želi tu stati.

"Sousa je sigurno dobar kad ima takav renking. Gledao sam kraj njegova meča. Vidjet ćemo što će biti. Nadam se da ću napokon ući u finale i da će me publika opet doći podržati."

Gojin sljedeći suparnik opravdao je status prvog nositelja turnira protiv Argentinca Tomasa Martina Etcheverryja, ali tek poslije tri propuštena servisa za meč u drugom setu (kod 5:2, 5:4 i 6:5) te ukupno na petoj meč-lopti. Sousa je slavio 6:4, 7:6 (7).

Poznati su i finalisti u konkurenciji parova. To su prvi nositelji Andre Goransson iz Švedske i Hunter Reese iz SAD-a te treći nositelji Treat Huey s Filipina i Nathaniel Lammons također iz SAD-a.

FOTO: Robert Pleško

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!