Košarka

Silver: 'NBA liga neće stati zbog Olimpijskih igara'

Matej Kačan • subota, 03.10.2020.
Silver: 'NBA liga neće stati zbog Olimpijskih igara'
Foto: Pixsell

Prema riječima povjerenika NBA lige Adama Silvera, najbolji svjetski košarkaši vjerojatno neće moći zaigrati na OI u Tokiju ako NBA liga krene kasnije i rasporedi se poklope...

Prekid NBA sezone zbog koronavirusa je pomaknuo cijeli raspored lige koja trenutno ulazi u svoju samu završnicu u finalu. Zbog toga će sljedeća sezona početi tek za Božić ili u siječnju 2021., a zbog toga bi mogla stradati međunarodna košarka.

Naime, novi raspored NBA lige se kosi s olimpijskim turnirom u Tokiju i kvalifikacijama za isti pa NBA igrači vjerojatno neće moći igrati. To je potvrdio i Adam Silver. Povjerenik NBA lige je dobio pitanje hoće li liga stati zbog OI, a za to nema velikih šansi.

"Razmotrit ćemo to. Mislim da nije baš vjerojatno da stanemo zbog Olimpijskih igara ako krenemo kasnije. Nije to stvar samo zaustavljanja lige za taj turnir, ti igrači trebaju i trening kamp prije i trebaju odmor poslije", kazao je Silver.

To znači da na OI neće biti jake američke reprezentacije sastavljene od NBA igrača, a sve će reprezentacije biti lišene usluga najboljih igrača. Veliki je to udarac i za Hrvatsku koja bi trebala biti domaćin kvalifikacijskog turnira u Splitu, a ima velike NBA uzdanice.

Ako se ovaj scenarij stvarno dogodi, Tokio bi mogao biti prvi olimpijski turnir bez NBA igrača nakon 30 godina.

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!