Tenis

Krajicek i Škugor zaustavljeni u drugom kolu Roland-Garrosa

Matej Kačan • subota, 03.10.2020.
Krajicek i Škugor zaustavljeni u drugom kolu Roland-Garrosa
Foto: Pixsell

Austin Krajicek i Franko Škugor ipak nisu uspjeli ući u osminu finala Roland-Garrosa. Bolji od njih su u dva seta bili Pablo Cuevas i Feliciano Lopez...

Mnogo su hrvatski ljubitelji tenisa očekivali od igre parova na Roland-Garrosu nakon što su pojedinačno svi hrvatski predstavnici ispali, ali je i u parovima knjiga sve tanja. U drugom su kolu ispali i Franko Škugor i njegov partner Austin Krajicek.

Oni su kao 16. nositelji poraženi od poznate veteranske kombinacije, Urugvajca Pabla Cuevasa i španjolske legende Feliciana Lopeza. Cuevas i 39-godišnji Lopez su meč riješili za sat i 40 minuta.

Meč je odmah krenuo dramatično pa Škugor i Krajicek okreću break zaostatka na 4:2 u svoju korist, ali to gube za 5:4 i 5:5, a onda još jednom gube svoj servis i Cuevas i Lopez osvajaju prvi set nakon dugih sat vremena i pet breakova u prvom setu.

Drugi set je bilo više jednosmjeran i svi su držali svoj servis do sedmog gema. Tu Cuevas i Lopez rade novi break i odlaze na 5:3, a na servisu za meč Škugor i Krajicek vode s 15:40 i imaju tri lopte za povratak u meč.

No, prosuli su i to te španjolsko-urugvajska kombinacija iskorištava prvu meč loptu na prednosti u desetoj igri za 6:4 i prolazak u osminu finala.

Roland-Garros, parovi, drugo kolo:
Austin Krajicek/Franko Škugor (16) - Pablo Cuevas/Feliciano Lopez 5:7, 4:6

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!