Košarka

Buljević i Mustapić pobjedama i dobrim nastupima startali u prvenstvu BiH

Branimir Korać • subota, 03.10.2020.
Buljević i Mustapić pobjedama i dobrim nastupima startali u prvenstvu BiH
Foto: Pixsell

Široki i Sloboda stigli su do očekivanih pobjeda u prvom kolu prvenstva Bosne i Hercegovine, a dobru utakmicu odradili su Lovro Buljević i Jakov Mustapić...

Krenulo je prvenstvo BiH u košarci, a Široki ga je otvorio pobjedom. Ugostio je Čelik iz Zenice i svladao ga je 70:59 boljom igrom u drugom poluvremenu.

Prvo poluvrijeme nije donijelo nikakva posebna odvajanja i na odmor se otišlo s 34:33 za goste da bi u nastavku Široki bio bolji i odnio pobjedu.

Lovro Buljević bio je prvo ime Širokog s 13 poena, devet skokova i tri blokade dok je Rashun Davis ubacio 12 poena. Dario Drežnjak dodao je devet poena i devet skokova. Kod gostiju Milivoje Božović daleko najbolji s 28 poena i 14 skokova, a Haris Delalić dodao je 12 poena.

Pobjedu je upisala i Mulaomerovićeva Sloboda koja je u gostima svladala Borac s 82:70. Veliki doprinos u ovoj pobjedi pružio je Jakov Mustapić koji je upisao 13 poena, sedam skokova te po četiri asistencije i ukradene lopte. Po 15 poena upisali su Darrel Loyd (sedam skokova) i Đorđe Kapitanović (12 skokova). Domaćinu nije pomoglo 26 poena Nikole Tanaskovića (pet skokova) i 20 poena Peđe Lončara.

Prvenstvo BiH, prvo kolo:
Spars Sarajevo - Leotar Trebinje 85:83
Široki Brijeg - Čelik 70:59
Borac - Sloboda 70:82
Promo - Bratunac 72:60

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!