Tenis

Novak Đoković za manje od dva sata do osmine finala Roland-Garrosa

Branimir Korać • nedjelja, 04.10.2020.
Novak Đoković za manje od dva sata do osmine finala Roland-Garrosa

Posljednji u subotu koji je dohvatio prolaz u osminu finala Roland-Garrosa je Novak Đoković. On je imao vrlo lagan zadatak protiv Daniela Galana Riverosa...

Pandemija koronavirusa dovela je do brojnih otkaza nastupa i na US Openu i na Roland-Garrosu stoga se događa da dio tenisača koji nikada nisu bili poseban faktor na ATP Touru, danas prođu nekoliko kola.

Tako je i Kolumbijac Daniel Galan Riveros uopće dočekao svoje prve pobjede na Grand Slam turnirima i u Parizu dogurao do trećeg kola. Svladao je Camerona Norrieja i Tennysa Sandgrena nakon što je u glavni ždrijeb ušao kao lucky loser, a za nagradu je dobio dvoboj protiv Novaka Đokovića.

Đokoviću je ovo bio lakši trening, odradio je rutinski ovaj meč i upisao glatku pobjedu ispustivši ukupno samo pet gemova. Đoković je u tri seta svladao i Michaela Ymera i Ričardasa Baerankisa te još nije imao pravi podražaj.

Hoće li ga imati u četvrtom kolu, ostaje za vidjeti, ali imat će dosad nazahtjevnijeg protivnika. Igrat će protiv 15. nositelja Karena Hačanova od kojeg je dosad izgubio samo jednom i to prije dvije godine u dvorani u Parizu

Roland-Garros, treće kolo:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Daniel Galan Riveros (Kolumbija, LL) 6:0, 6:3, 6:2

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!