Tenis

Kvitova i Siegemund nezaustavljive, Kenin preokretom u četvrtfinalu

Matej Kačan • ponedjeljak, 05.10.2020.
Kvitova i Siegemund nezaustavljive, Kenin preokretom u četvrtfinalu

Ponedjeljak je u ženskoj konkurenciji Roland-Garrosa donio tri susreta osmine finala, uz jedan odgođeni na utorak zbog kiše. Dalje su prošle Kenin, Kvitova i Laura Siegemund...

Njemačka tenisačica Laura Siegemund i dalje ne zna za nepremostivu prepreku na Roland-Garrosu. 66. igračica svijeta je nakon pobjede nad Petrom Martić svladala i Paulu Badosu Gibert za četvrtfinale.

Badosa je ponudila otpor u prvom setu koji se protegao do 51 minute i 12 gemova te je Siegemund spasila 3:5 i servis Badose za set. Ostvarila je break, a onda i još jedan te s četiri gema u nizu povela s 1-0.

U drugom je setu to bio lakši posao jer je odmah dobro krenula i povela s 2:0 te je sveukupno Španjolki dopustila tek dva osvojena gema u drugom setu za 6:2 i pobjedu. U četvrtfinalu će Siegemund igrati protiv Petre Kvitove.

Kvitova je kao sedma nositeljica vrlo sigurno svladala Kineskinju Shuai Zhang. Kvitova je krenula vrlo ozbiljno te je napravila 4:0, a već je pri 5:1 imala set loptu koju nije iskoristila, već je na svom servisu bila sigurna za 6:2.

I u drugi je set Čehinja krenula jednako uvjerljivo, brzo je došla do 5:2, a onda je tek jednim breakom posrnula i iskoristila drugu meč loptu za 6:4 i plasman među osam najboljih.

Zapravo je najteži posao imala četvrta nositeljica Sofia Kenin. Američka je tenisačica protiv domaće predstavnice Fione Ferro jako loše krenula u meč te je izgubila prvi set sa 6:2.

No, u drugi i treći je set izašla neka druga Kenin koja je potpuno izdominirala Francuskinju i dozvolila joj tek tri gema u dva seta koje je brzinski riješila za sat vremena za 2-1 i pobjedu. Ona će na svoju protivnicu morati pričekati do sutra jer je meč Ons Jabeur i Danielle Collins odgođen na utorak zbog kiše.

Roland-Garros, osmina finala (Ž):
Petra Kvitova (Češka, 7) - Shuai Zhang (Kina) 6:2, 6:4
Laura Siegemund (Njemačka) - Paula Badosa (Španjolska) 7:5, 6:2
Fiona Ferro (Francuska) - Sofia Kenin (SAD, 4) 6:2, 2:6, 1:6

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!