Tenis

Collins posljednja do četvrtfinala, ostali smo i bez treće nositeljice

Mihaela Bradovski • utorak, 06.10.2020.
Collins posljednja do četvrtfinala, ostali smo i bez treće nositeljice

Iznenađenjima u ženskom dijelu Roland-Garrosa nema kraja. Iz turnira je ispala i treća nositeljica Elina Svitolina pa tako u gornjem dijelu ždrijeba najbolje rangirana polufinalistica može biti Iga Swiatek...

Danielle Collins posljednja je sudionica četvrtfinala Roland-Garrosa, a prva polufinalistica je Nadia Podoroska. Podoroska je u četvrtfinalu pregazila treću nositeljicu Elinu Svitolinu.

Najčudniji Roland-Garros u dugo godina što se tiče rezultata, u gornjem dijelu ždrijeba nositeljice su doživjele potpuni potop i imat ćemo potpuno neočekivane polufinalistice.

Collins je stigla posljednja do četvrtfinala i to zahvaljujući pobjedi protiv Ons Jabeur u osmini finala. Taj susret igran je danas jer se jučerašnji program "malo" odužio, a iako je Jabeur odigrala vrlo dobar meč, Collins je ipak bila bolja i prošla u četvrtfinale.

Tek je slijedilo pravo iznenađenje. Naime Argentinka ukrajinskih korijena, 131. igračica svijeta, Nadia Podoroska lakoćom je izbacila najbolju Ukrajinku Elinu Svitolinu.

Svitolina je kao treća nositeljica ostala kao najbolje rangirana igračica u turniru, ali imala je istu sudbinu kao i brojne druge nositeljice, odradila je loš meč i upisala poraz.

Ne treba spominjati da je ovo daleko najbolji turnir u karijeri za Podorosku koja je u Parizu morala igrati kvalifikacije i sigurno nije niti sanjala da bi mogla ovako dugo ostati u turniru.

Roland-Garros, osmina finala:
Danielle Collins (SAD) - Ons Jabeur (Tunis) 6:4, 4:6, 6:4

Roland-Garros, četvrtfinale:
Nadia Podoroska (Argentina) - Elina Svitolina (Ukrajina, 3) 6:2, 6:4

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!