Tenis

Schwartzman iznenadio Thiema nakon trilera od preko pet sati

Matej Kačan • utorak, 06.10.2020.
Schwartzman iznenadio Thiema nakon trilera od preko pet sati

Diego Schwartzman plasirao se u polufinale Roland-Garrosa. Za to mu je trebalo čak pet sati i pet setova protiv favoriziranog trećeg nositelja Dominica Thiema...

Austrijanac Dominic Thiem ipak neće ponoviti uspjeh s US Opena. On je na Roland-Garrosu zaustavljen u četvrtfinalu od strane Diega Schwartzmana koji je odigrao sjajan meč te je nakon pet sati i 10 minuta izbacio trećeg nositelja.

Od pet setova, samo dva nisu išla u tie-break, a od toga je drugi završen s tek 7:5 i to najbolje svjedoči činjenici koliko su ova dva igrača večeras bila podjednaka. Argentinac je uzeo prvi set sa 7:1, u tie-breaku, ali onda slijedi preokret.

Thiem je uzeo drugi sa 7:5 i treći s 8:6 u trinaestoj igri, a u četvrti je krenuo s 2:0 i činilo se da je meč blizu rješenja. No, dogodio se medicinski time-out, Schwartzman je preokrenuo s dva breaka u nizu i ima tri set lopte pri 5:4.

Thiem je to spasio, uveo set u tie-break i tamo krenuo s 3:1, ali je tu stao. Argentinac preokreće i osvaja set za 7:5 i ulazimo u odlučujući peti set. Sudeći prema prethodno tijeku meča, očekivali bi maraton do dugo u noć, ali Thiem više nije imao snage.

Nakon pet gemova sigurnih servisa, Schwartzman koristi prvu break loptu za 4:2, a onda čini istu stvar još jednom za 6:2 i plasman u polufinale te veliko iznenađenje.

Roland-Garros, četvrtfinale (M):
diego Schwartzman (Argentina, 12) - Dominic Thiem (Austrija, 3) 7:6, 5:7, 6:7, 7:6, 6:2

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!