Tenis

Swiatek za sat i 20 minuta zaustavila bajku Trevisan

Matej Kačan • utorak, 06.10.2020.
Swiatek za sat i 20 minuta zaustavila bajku Trevisan

Talijanka Martina Trevisan završila je sa svojim magičnim nastupom u Roland-Garrosu. 59. igračica svijeta poražena je u četvrtfinalu protiv Poljakinje Ige Swiatek...

Talijanska tenisačica Martina Trevisan ipak nije uspjela napraviti prvorazrednu senzaciju i ući u polufinale Roland-Garrosa s mjesta 159. igračice svijeta. Nju je poprilično lako u četvrtfinalu zaustavila Iga Swiatek.

Kvalifikantica koja je na putu svladala i Kiki Bertens i Mariju Sakkari ipak nije imala snage za još jedno iznenađenje i protiv Swiatek je uhvatila tek četiri gema, iako je krenula sjajno.

Odmah je uzela break i povela s 2:0, a onda i 3:1, ali do kraja meča će uzeti samo gem. Swiatek je napravila dva breaka i uzela pet gemova u nizu za 1-0, a sjajnu priliku je Trevisan propustila pri 5:3 kad je imala 15:40 i dvije šanse za oduzimanje servisa i povratak u set.

To je Talijanku očito previše uzdrmalo pa je u drugi set krenula s 0:3, a uzela je tek break za 3:1. Do kraja će Poljakinja uzeti sve gemove i tako je Trevisan ostala bez ijednog gema na svom servisu u drugom setu i pobjede.

Swiatek će u polufinalu igrati protiv još jedne senzacije. Naime, tamo je čeka Nadia Podoroska koja je do polufinala stigla sa 131. mjesta na WTA ljestvici.

Roland-Garros, četvrtfinale (Ž):
Iga Swiatek (Poljska) - Martina Trevisan (Italija, Q) 6:3, 6:1

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!